Τρία σημαντικά έργα δημοπρατούνται στο Ρέθυμνο

Στη δημοπράτηση τριών πολύ σημαντικών έργων προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ρεθύμνης

Πρόκειται για το έργο:

  • ανέγερσης 16ου Δημοτικού Σχολείου, το έργο αποκατάστασης του κτιρίου Δημοτικής Φιλαρμονικής – Δημοτικού Ωδείου και
  • το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων συγκροτημάτων εργατικών κατοικιών στην περιοχή Σαρακίνας Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής με τα έργα σύσκεψης, προγραμματίστηκαν οι ημερομηνίες δημοπράτησης των έργων το κόστος των οποίων ανέρχεται στα περίπου 5 εκατ. ευρώ. Στις 2 Απριλίου 2021, θα δημοπρατηθεί το έργο του 16ου Δημοτικού Σχολείου, Προϋπολογισμού 3.530.000 ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. «Αντώνης Τρίτσης».

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, θα ανεγερθεί ένα υπερσύγχρονο, διώροφο κτίριο, με υπόγειο, σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 4689 τ.μ., στην περιοχή Τιμίου Σταυρού, το οποίο θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, ενεργειακής απόδοσης και λειτουργικότητας προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας μαθητών κι εκπαιδευτικών τις οποίες θα φιλοξενήσει.

Δημοπράτηση

Στις 16 Απριλίου 2021, έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση Κτιρίου Φιλαρμονικής – Ωδείου Δήμου Ρεθύμνης», Προϋπολογισμού 1.273.978,57 ευρώ που χρηματοδοτείται επίσης από το Εθνικό Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. «Αντώνης Τρίτσης» και με το οποίο θα ικανοποιηθεί ένα χρόνιο, επιτακτικό αίτημα των ρεθυμνιωτών, των διδασκόντων και των σπουδαστών που, διαχρονικά, φοίτησαν και δίδαξαν στη σημαντική αυτή πολιτιστική δομή. Οι επεμβάσεις αποκατάστασης θα επικεντρωθούν στη στατική ενίσχυση του κτιρίου καθώς και στο λειτουργικό αλλά και αισθητικό ανασχεδιασμό του, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δ. Ρεθύμνης. Η λειτουργική αναδιάταξη των κατόψεων, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες και προδιαγραφές και η ανάδειξη των αξιόλογων αρχιτεκτονικών στοιχείων που διαθέτει το κτίσμα, συγκαταλέγονται στους στόχους των προβλεπόμενων παρεμβάσεων.

Τέλος, στις 23 Απριλίου 2021, θα γίνει η δημοπράτηση για την ανάδειξη αναδόχους του έργου με τίτλο: «Βιοκλιματική ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων συγκροτήματος εργατικών κατοικιών στην περιοχή Σαρακίνας Ρεθύμνου», Προϋπολογισμού 1.360.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου Ρεθύμνης. Σύμφωνα με τη μελέτη, στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της γειτονιάς με την ανάπλαση των περιμετρικών πεζοδρομίων, την εξασφάλιση προσβασιμότητας των δόμων σε ‘Ατομα με Αναπηρία, τον κατάλληλο φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων, τη φύτευση ώστε να δημιουργηθούν καλαίσθητοι χώροι πρασίνου, τη χρήση υλικών που να μειώνουν τη θερμική ακτινοβολία και την ανάδειξη της υφιστάμενης πλατείας ώστε ν αποτελέσει χώρο κοινωνικής συνάθροισης κατοίκων κι επισκεπτών και τόπο διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις