Μυτιλήνη: Mηχανοκίνητη διαμαρτυρία με σύνθημα «Καμία δομή πουθενά στο νησί»

Με σύνθημα «Καμία δομή πουθενά στο νησί», κάτοικοι της Μυτιλήνης, επιβαίνοντες σε δίκυκλα και αυτοκίνητα συμμετείχαν σε κινητοποίηση στην πόλη ενάντια στην προοπτική της δημιουργίας νέας δομής υποδοχής προσφύγων και διαμονής αιτούντων άσυλο.

Οι συμμετέχοντες με μαύρες σημαίες και συνθήματα, δήλωσαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής στη Λέσβο, απαιτώντας και το κλείσιμο όλων των δομών που υπάρχουν στο νησί της Λέσβου. Ζήτησαν επίσης την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και συγκεκριμένα μέχρι το Πάσχα.

Σύμφωνα με το lesvospost η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας οργανώθηκε από τις επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου με σημεία συγκέντρωσης την Διασταύρωση Γέρας στην περιοχή της Λάρσου και την Διασταύρωση Μόριας-Παναγιούδας εξω από το νεκροταφείο Παναγιούδας

Οι δύο μηχανοκίνητες πορείες συναντήθηκαν στην Παναγιούδα και κατέληξαν στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Oι επιτροπές αγώνα σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι «Σκοπός της πορείας ήταν η αφύπνιση όλου του Λεσβιακού Λαού στα σχέδια της κυβέρνησης ,την μετατροπή δηλαδή του νησιού μας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι των νησιών μας»

Στα σημεία των συγκεντρώσεων και καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης σε έκτακτη συνεδρίαση πριν λίγες ημέρες ψήφισε ΝΑΙ στην νέα δομή με οριακή πλειοψηφία και με αντιδράσεις από τους προέδρους των κοινοτήτων που βρίσκονται γύρω από την θέση Βαστρια στα όρια Δήμου Μυτιλήνης όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί η νέα δομή.

Αντίστοιχη κινητοποίηση με το ίδιο αίτημα έγινε το Σαββάτο και στη Χίο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις