Κικίλιας: Παρουσίασε νέο σχέδιο αποσυμφόρησης του ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε κατά την διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, νέο σχέδιο αποσυμφόρησης του ΕΣΥ

Με την Αττική να βρίσκεται σε βαθύ «κόκκινο» και νέα αυστηρότερα μέτρα να τίθενται σε εφαρμογή από αύριο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε ένα νέο σχέδιο αποσυμφόρησης του ΕΣΥ. Με τον δείκτη μεταδοτικότητας να έχει φτάσει στο 1,1 και τα κρούσματα μεταλλάξεων να είναι ολοένα και αυξανόμενα «σήμερα έχουμε αρνητικό ρεκόρ με 2.702 κρούσματα και στην Αττική 1.269», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικιλίας.

Το σχέδιο αποσυμφόρησης του ΕΣΥ

Ένα νέο σχέδιο με τη συνεργασία των ιδιωτικών και των δημόσιων νοσοκομείων παρουσιάστηκε από τον υπουργό Υγείας σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του ΕΣΥ. Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε:

  • Όπως γνωστοποίησε, στο Ιπποκράτειο προστίθενται 7 ΜΕΘ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσθήκη 29 ΜΕΘ σε νοσοκομεία: Συγκεκριμένα 12 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο Βούλας.
  • Παράλληλα, το ΝΙΜΙΤΣ παραχωρεί στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non covid νοσοκομείο, ενσωματώνοντας τις παθολογικές κλινικές Ευαγγελισμού, «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», «Γεννηματάς» και Ιπποκρατείου. Τα παραπάνω θα μετατραπούν σε κλινικές covid. Για το σκοπό αυτό, θα συνεπικουρήσουν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, ιδιώτες ιατροί και ήδη λίστα με 16 παθολόγους/πνευμονολόγους από ιδιωτικές κλινικές, είναι στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας.
  • Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως στο δημόσιο για μη covid περιστατικά. Το θεραπευτήριο διαθέτει 285 κλίνες παθολογικού και χειρουργικού τομέα και 24 ΜΕΘ. Η λειτουργία του ως ιδιωτικού θεραπευτηρίου αναστέλλεται, με εξαίρεση τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την Ογκολογική Κλινική και τα τακτικά ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ θα παραμείνουν μέχρι να λάβουν εξιτήριο.
  • Το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid περιστατικών.
  • Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εφ’ εξής θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νότιας Ελλάδας.

    Θριάσιο και Ασκληπιείο τις ημέρες εφημερίας τους, θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις