Στο Νοσοκομείο Λαμίας με οξεία νεφρική ανεπάρκεια ο Κουφοντίνας

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Nοσοκομείου Λαμίας μετά από 28 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, ο Δ. Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια 

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια παρουσίασε σήμερα ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπου και νοσηλεύεται εδώ και 28 μέρες.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της.

Νωρίτερα, οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας που παρακολουθούν τον απεργό πείνας κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα είχαν ανακοινώσει στον προσωπικό γιατρό του ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενυδάτωση του απεργού πείνας με ορό παρά τη θέλησή του. Η κίνηση κατά τους ίδιους είναι επιβεβλημένη προκειμένου να μην πεθάνει άμεσα.

Ο Δημήτρης Ζδούκος από την πλευρά του ως προσωπικός γιατρός του απεργού πείνας ζήτησε να μην γίνει καμία ενέργεια παρά την θέληση του Δημήτρη Κουφοντίνα και ζήτησε να επισκεφτεί άμεσα τον κρατούμενο.

Τα παραπάνω έρχονται ενώ συνεχίζεται ο αγώνας της ομάδας δικηγόρων που υποστηρίζει τον κρατούμενο να βρει διέξοδο για να κριθεί το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο ίδιος ο Δ. Κουφοντίνας με δήλωσή του από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας σημειώνει όπως μετέδωσε την Πέμπτη το eksegersi.gr ότι «συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

Περισσότερα σε Ειδήσεις