Αξιόπιστες λύσεις και σοβαρές προτάσεις από τον Δήμο Ωρωπού για τα προβλήματα της «Μήδεια»

 

Οι πρωτοβουλίες του δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη, ώστε να βρεθούν αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ενόψει και της θερινής περιόδου φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα και αναδεικνύουν το Δήμο Ωρωπού πρωταγωνιστή στις εξελίξεις.

Σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε ο δήμαρχος Ωρωπού στο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στις 22 Φεβρουαρίου 2021 αναδεικνύοντας συνολικά τα προβλήματα που προέκυψαν στις υποδομές του δικτύου ρευματοδότησης και κατά συνέπεια και της υδροδότησης, την Δευτέρα 8 Μαρτίου ο Γιώργος Γιασημάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αναστάσιο Μάνο, τον Διευθυντή Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Περιφέρειας Αττικής Αθανάσιο Φουντουλάκη, τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Ηρακλή Μενεγάτο.

Έγινε ανταλλαγή προτάσεων, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα και συζητήθηκαν οι πιο αξιόπιστες και άμεσες λύσεις.

Οι αξιωματούχοι του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ενημέρωσαν τον δήμαρχο Ωρωπού πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προ μελέτη υπογειοποίησης του δικτύου το οποίο περιλαμβάνει μεγάλα κομμάτια του Δήμου Ωρωπού.

Ο δήμαρχος Ωρωπού ζήτησε από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. να δημιουργήσει ζώνες πυρασφάλειας γύρω από τις γραμμές του δικτύου καθώς και δημιουργία ζωνών ασφαλείας για την αποφυγή ζημιών από πτώσεις δέντρων από την κακοκαιρία.

Δέσμευση των αξιωματούχων του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. πως θα διατηρηθεί σε λειτουργία το πρακτορείο στον Ωρωπό

Επίσης εξασφάλισε τη δέσμευση των αξιωματούχων του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. πως θα διατηρηθεί σε λειτουργία το πρακτορείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στον Ωρωπό εξασφαλίζοντας έτσι αμεσότητα στο επιχειρησιακό πλάνο σε περιοχές του Δήμου Ωρωπού.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Είχαμε μία καλή συνεργασία με την ηγεσία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για να προλάβουμε τη θερινή περίοδο. Δε μένουμε απαθείς μετά τα όσα ζήσαμε στην τελευταία κακοκαιρία και εν όψη του καλοκαιριού που θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς πρέπει να υπάρξει άμεσα συντήρηση των δικτύων διανομής με κλαδέματα δέντρων σε όλο το μήκος του δικτύου, αποψιλώσεις χόρτων και καθαρισμοί από κλαδιά γύρω από τους στύλους των εναέριων γραμμών και τους μετασχηματιστές και όπου αλλού μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Έχουμε πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες για να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των πολιτών μας αλλά και το περιβάλλον του τόπου μας. Ανάλογες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με την Ε.Υ.Δ.Α.Π. αλλά και άλλους φορείς για να δοθούν άμεσα αξιόπιστες και μόνιμες λύσεις σε όλα τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές του Δήμου μας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις