Το θορυβώδες «μπαλάκι» στην τενιστούπολη του Χαϊδαρίου

 

Σε πεδίο αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί η υπόθεση με τα «μπλε» γήπεδα τένις στο Χαϊδάρι. Ο δήμος Χαϊδαρίου – με 9 γήπεδα τένις στην περιφέρειά του - είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους με πολλές διακρίσεις στο άθλημα του τένις. Αποκορύφωμα το 2018 με το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ, διάρκειας 10 ημερών που κατέστησε το Χαϊδάρι γνωστό σε όλο το Πανελλήνιο. Μάλιστα στην ίδια πόλη έχει βραβευτεί ο παγκοσμίου φήμης Στέφανος Τσιτσιπάς, από τον πρώην Δήμαρχο. Τον τελευταίο όμως ενάμισι χρόνο, η νηνεμία στο χώρο διαταράχθηκε.

Της Φλώρας Κριεκούκη

Όλα ξεκίνησαν όταν η διαχείριση των «μπλε» γηπέδων τένις πέρασε στη δημοτική αρχή του Δήμου Χαϊδαρίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου, που μέχρι πρότινος είχε τον έλεγχο, καθώς επί θητείας Μαραβέλια είχε δοθεί προς εκμετάλλευση ο χώρος των γηπέδων στην πρόεδρο του αθλητικού ομίλου.

Η αντιδήμαρχος Νεολαίας και Αθλητισμού, Ελένη Μπέλλα, και η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου, Δήμητρα Χατζή, μίλησαν στο kedenews, παραθέτοντας στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή γύρω από το λειτουργικό και ιδιοκτησιακό κομμάτι. Επίσης, αναφέρθηκαν και στην ανησυχία που υπάρχει για τα 70 παιδιά του προαγωνιστικού (ηλικίες 8-12 ετών) στον ΑΟΑΧ, που αυτή τη στιγμή και εν μέσω πανδημίας αντιμετωπίζουν τεράστια δυσκολία στο να βρουν στέγη για να προπονηθούν.

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας και τα παραχωρητήρια

Κατ' αρχάς, ο Δήμος δεν είχε δώσει παραχωρητήριο να χρησιμοποιούνται τα γήπεδα κατ’  αποκλειστικότητα από τον ΑΟΑΧ, όπως γινόταν, μας εξηγεί η αρμόδια Αντιδήμαρχος, ενώ  σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΑΟΑΧ, ο αθλητικός όμιλος δεν διεκδικεί την ιδιοκτησία καθώς γνωρίζει πως ο χώρος δεν του ανήκει και το μόνο που έχει ως προτεραιότητα είναι να βρεθεί επιτέλους λύση, για να μην μένουν εκτός γηπέδων τα παιδιά.

Να διευκρινισθεί σε αυτό το σημείο ότι η περιοχή με τα γήπεδα τένις ανήκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά τώρα πια όπως μας διαβεβαίωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες και οι χώροι έχουν δηλωθεί –αναγνωρισθεί στο Κτηματολόγιο, αποτελώντας πλέον περιουσία του Δήμου, οπότε κι είναι υπεύθυνος να τη διαχειρίζεται. Σημειωτέον ότι η συντήρηση – αναβάθμιση των γηπέδων επί τουλάχιστον 20 χρόνια

γινόταν μόνο από πόρους του ΑΟΑΧ κι όχι από κονδύλια του Δήμου. Επίσης, η πρόεδρος  του ΑΟΑΧ κατέβαλε από 1/9/2020 αντίτιμο 300 ευρώ μηνιαίως ως άτυπο μίσθωμα.

Το «χαράτσι» των 5 ευρώ και τα κλειδιά

Η Αντιδήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι πάγια θέση του Δήμου είναι τα γήπεδα να είναι ανοιχτά σε  όλους, να δίνεται χώρος και χρόνος και σε ετεροδημότες και φυσικά να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση. Τόνισε δε ότι είχε ζητήσει από τον ΑΟΑΧ στοιχεία και αποδείξεις για το εάν έχουν συμβόλαια ή για το εάν έχουν αιτηθεί ποτέ δημόσιο χώρο χωρίς , ωστόσο, να έχει λάβει κάποια απάντηση.

Πάνω σε αυτό η Προέδρος του ΑΟΑΧ αντιτείνει το εξής: ‘’Ό,τι μου έχει ζητήσει ο Δήμος τα  έχω στείλει και δεν θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Έχω φτάσει  μέχρι τον υφυπουργό Λ. Αυγενάκη για αυτό το θέμα.'' Η κα Μπέλλα αναφέρθηκε και στην καταβολή αντιτίμου για τη χρήση των γηπέδων λέγοντας χαρακτηριστικά πως η δημοτική Αρχή κατήργησε το «χαράτσι» των 5 ευρώ που  πλήρωναν οι δημότες, ώστε όλοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση χωρίς κόστος στα γήπεδα  αντισφαίρισης ιδίως σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές που πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν κάθε φορά για ένα μάθημα. ''Δεν είναι δυνατόν να  καπηλεύονται ώρες οι Σύλλογοι και να μένουν εκτός οι άλλοι πολίτες που δεν έχουν  εγγραφεί κάπου. Πρέπει να σταματήσει αυτό''.

Υποστήριξε επίσης ότι ο ΑΟΑΧ δέσμευε τα γήπεδα για τα Ενωσιακά Τουρνουά κι όλα τα  χρήματα πήγαιναν αποκλειστικά στο Σωματείο. Υπήρχαν καταγγελίες από γονείς ότι  παιδιά βρίσκονται σε αναμονή ή πρέπει να πάνε σε γήπεδα γειτονικών πόλεων επειδή τα «μπλε» γήπεδα χρησιμοποιούνται κατ’ αποκλειστικότητα από όσους ανήκουν στον  συγκεκριμένο Όμιλο. ''Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος και τα κλειδιά δεν τα είχε ο Δήμος'' σημειώνει η ίδια.

Σε ό,τι αφορά τα κλειδιά η κα Χατζή μας απαντά ότι τα κλειδιά από το 2010 υπήρχαν πάντα  στο Αθλητικό Κέντρο, όλοι ήξεραν που θα τα βρουν ( άνθρωποι του Δήμου, προπονητές )  κι ότι ουδέποτε τα κρατούσε η ίδια.

''Στα άκρα η κόντρα, μέχρι και αστυνομία στο γήπεδο'' 

Τελικά τα λουκέτα άλλαξαν στο Αθλητικό Κέντρο 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο αφού κλήθηκε μέχρι και η Αστυνομία. Μια απίστευτη σύγχυση και αναστάτωση επικράτησε με γονείς και παιδιά που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γήπεδα να βλέπουν δυο περιπολικά και δυο μοτοσυκλέτες ΔΙΑΣ  -κατόπιν εντολής της Διοίκησης Ντηνιακού - να απαιτούν την παράδοση των κλειδιών.

Η πρόεδρος του ΑΟΑΧ επιβεβαίωσε ότι όντως είχε σταλεί ειδοποιητήριο να παραδοθούν εντός δύο ημερών τα κλειδιά του Αθλητικού Κέντρου, αλλά, πριν λήξει η διορία των δύο ημερών έστειλαν την Αστυνομία.

Έκτοτε οι ώρες μοιράσθηκαν, τα Σαββατοκύριακα και όλα τα πρωινά διατέθηκαν με βάσει τον προγραμματισμό του Δήμου κι οι ώρες που παραχωρήθηκαν στον ΑΟΑΧ είναι 3-9 τις καθημερινές.

''Κοινός παρονομαστής το καλό των παιδιών''

Ελένη Μπέλλα: Αθλητισμός για όλους

Η Αντιδήμαρχος στέλνοντας το δικό της μήνυμα υπογραμμίζει πως ο Δήμος δεν πρόκειται να αφήσει κανένα παιδί εκτός γηπέδων και πως η ίδια έχει ήδη δρομολογήσει λύσεις, για να εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά, αναμένοντας το «πράσινο φως» από τον Δήμαρχο Β. Ντηνιακό. Τέλος, δηλώνει ότι ο Δήμος θα αποτελέσει πρότυπο στη χάραξη ορθών και δίκαιων λύσεων για κάθε θέμα και τομέα.

Δήμητρα Χατζή: Εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για αυτά τα παιδιά και για τα  υπόλοιπα της αγωνιστικής ακαδημιών και Minitennis, διότι για εμάς το τένις είναι ΤΡΟΠΟΣ ζωής.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗ

Η κα Χατζή δηλώνει ότι όπως έκανε τόσα χρόνια θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των  παιδιών και των γονέων τους και ότι το μόνο που έχει για εκείνη τώρα σημασία είναι να βρεθεί λύση για αυτά τα 80 παιδιά που έχουν μείνει εκτός γηπέδου.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της Προέδρου του ΑΟΑΧ όπως μας την απέστειλε

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΝΙΣ- ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Χωρίς στέγη βρίσκεται μετά από 4 μήνες η προαγωνιστική ομάδα του Αθλητικού Ομίλου  Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου που τα τελευταία 20 χρόνια προπονείται στο γήπεδο Γ του  Αθλητικού Κέντρου Χαϊδαρίου, παρ’ όλες τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής ότι ΚΑΝΕΝΑ  ΠΑΙΔΙ δεν θα μείνει εκτός γηπέδων, τις δύσκολες μέρες της πανδημίας όπου ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για τα παιδιά της πόλης μας.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ….

-Είναι αλήθεια ότι από την εποχή που Δήμαρχος ήταν ο Κυριάκος Ντηνιακός και μετά Σπηλιώπουλος, Μαραβέλιας, Σελέκος πρώτη μέριμνά τους ήταν να βρίσκεται η νεολαία στα γήπεδα και ήταν αρωγοί σε αυτό το έργο.

-Είναι αλήθεια ότι όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στήριξαν τον Α.Ο.Α.Χ. και έδωσαν τη δυνατότητα σε 6000 παιδιά τα τελευταία 20 χρόνια να συμμετέχουν σε συστηματικό οργανωμένο πρόγραμμα άθλησης με ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ.

-Είναι αλήθεια ότι όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές υποστήριξαν τις 200+ επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με αποκορύφωμα το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ το 2018 προβάλλοντας το Χαϊδάρι σε όλο τοΠανελλήνιο, δίνοντας τη δυνατότητα στους Χαϊδαριώτες αθλητές να αγωνίζονται στη φυσική τους έδρα και ταυτόχρονα δίνοντας ανάσα στην τοπική οικονομία κατά τη διάρκεια των Πρωταθλημάτων.

-Είναι αλήθεια ότι όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές γνώριζαν ότι ζητάμε μηνιαία συνδρομή για να παρέχουμε στα παιδιά μας τους κορυφαίους προπονητές, απόφοιτους ΤΕΦΑΑ βλ. Πούντζας Τάκης (Εθνικές Ομάδες 2010, 2011, 2012, 2017), Χρονοπούλου Δήμητρα (expertjuniorteam), Μπαλογιάννης Γεώργιος (Εθνική Ομάδα 2019), Μπόρσης Γιώργος, Βουλέλη Νίκη, Παπαϊωάννου Γιάννης, Αθλητικό Ψυχολόγο βλ. Κώστας Περγαντής (Τσιτσιπάς Στέφανος και κορυφαίων Ελλήνων αθλητών), γυμναστές, γραμματεία. Παράλληλα, φροντίζουμε για έξοδα τουρνουά, μετακινήσεις, ΙΚΑ, αθλητικό εξοπλισμό,έξοδα βελτίωσης αθλητικής εγκατάστασης, υποστήριξη κορυφαίων αθλητών με έξοδα του ΑΟΑΧ.

-Είναι αλήθεια ότι ο Α.Ο.Α.Χ έχει παράγει χρόνια Πρωταθλητές Ελλάδος (Αρκαδιανού Άννα, Παπαγεωργίου Γιώργος, Παπαϊωάννου Γιάννης, Παπαϊωάννου Εύα, Κόκκοτα Αγγελική, Καραμάνης Θανάσης, Μακρής Νίκος, Σκαλτσογιάννης Φώτης, Σακκάς Γιάννης, Χαντζή Ιωάννα, Ρούσσου Δέσποινα, Χαντζή Κωνσταντίνα, Χατζηθωμά Γεωργία, Γορανίτη Βάλια, Γελαδάρης Οδυσσέας, Μουρούτσου Ευγενία, Κασσή Ναταλία) και μέλη Εθνικών Ομάδων μαζί παρουσία των προπονητών Πούντζα Τάκη και Μπαλογιάννη Γιώργου.

-Είναι αλήθεια ότι η ομάδα Ανδρών- Γυναικών του ΑΟΑΧ τα τελευταία 6 χρόνια αγωνίζεται στην Α Εθνική και ότι η ομάδα γυναικών τα 4 τελευταία χρόνια βρίσκεται ΠΑΝΤΑ στις 3 πρώτες θέσεις Πανελληνίως.

-Είναι αλήθεια ότι ο ΑΟΑΧ δημιούργησε 3 ολοκαίνουρια γήπεδα το 2012 χωρίς να σπαταλήσει δημόσια χρήματα και ταυτόχρονα αποσυμφόρησε ώρες στα υπόλοιπα

γήπεδα για να μπορέσουν να αθλούνται δημότες και να πραγματοποιούνται δημοτικά προγράμματα .

-Είναι αλήθεια ότι ο ΑΟΑΧ ΔΕΝ θα ακολουθήσει την χυδαιολογία, λασπολογία περί διεφθαρμένων κ.λπ, γιατί πιστεύει ότι οι πολίτες χρειάζονται ήθος, αλήθεια, πράξεις, έργα, εξέλιξη και προτάσεις.

-Είναι αλήθεια ότι ο ΑΟΑΧ έκανε προτάσεις για τη δημιουργία 2 νέων γηπέδων, δίπλα στις εξέδρες στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αθλητικού Κέντρου, για αλλαγή χρήσης του μονού γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται δίπλα στο parking στο Αθλητικό Κέντρο φτιάχνοντας διαγραμμίσεις, τοποθέτηση φιλέ και βγάζοντας τις μπασκέτες ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια του lockdown, που το άθλημα της Αντισφαίρισης είναι ανοιχτό δημιουργώντας ένα επιπλέον γήπεδο.

-Είναι αλήθεια ότι ο ΑΟΑΧ πρότεινε στη Δημοτική Αρχή μετατροπή του υπάρχοντος φωτισμού σε LED για την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομίας.

Είναι αλήθεια ότι ο ΑΟΑΧ έχει τους περισσότερους ενεργούς αθλητές στην Θ Ένωση και βρίσκονται στις 3 πρώτες θέσεις σε συμμετοχές αθλητών Πανελληνίως τα τελευταία 10 χρόνια (στατιστικά Θ Ένωσης και ΕΦΟΑ).

-Είναι αλήθεια ότι 80 ΠΑΙΔΙΑ της αγωνιστικής ομάδας βρίσκονται όμηροι εδώ και 4 μήνες αλλά εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για αυτά τα παιδιά και για τα υπόλοιπα της αγωνιστικής ακαδημιών και Minitennis, όπως και για τους ενήλικες αθλητές διότι για εμάς το τένις είναι ΤΡΟΠΟΣ ζωής. Ξεκινήσαμε σε δύο γήπεδα Α-Β και καταφέραμε μέσα σε 20 χρόνια να δημιουργήσουμε 4 νέα γήπεδα στο Χαϊδάρι, να γίνει το Χαϊδάρι Τενιστούπολη, να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά- ενήλικες με το άθλημα του τένις, να βγουν Πρωταθλητές, αθλητές, ερασιτέχνες ΠΑΝΤΑ με την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ τέως Δημοτικών Αρχών… πρώτα του Κυριάκου Ντηνιακού και συνεχίζοντας ο Σπηλιώπουλος, ο Μαραβέλιας, ο Σελέκος.''

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα επόμενα σετ θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μόνο προς όφελος των παιδιών.

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις