Στελέχη Υπ. Προστασίας Πολίτη: «Ήθελαν αίμα αστυνομικών στην Νέα Σμύρνη»

 

Δέκα αστυνομικοί τραυματίες, δεκάδες κατεστραμμένοι κάδοι απορριμάτων, εννέα αυτοκίνητα με σπασμένα τζάμια, οκτώ καταστήματα με σπασμένες τζαμαρίες, εκατοντάδες μολότοφ και εκτεταμένη χρήση χημικών ήταν τα αποτελέσματα των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Toυ Γιώργου Σόμπολου

Η πορεία της υγείας του νεαρού αστυνομικού από τις Σέρρες, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε με πρωτοφανή αγριότητα, είναι καλή, λένε οι θεράποντες ιατροί, και όπως υποστηρίζουν φαίνεται να ξεπέρασε τον κίνδυνο. Ωστόσο, φέρει βαρύτατα τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του από το κεφάλι μέχρι και τα πέλματα.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς να καταγραφούν τις ζημιές τις οποίες οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν χρησιμοποιώντας βόμβες μολότοφ, πέτρες, σίδερα, και άλλα αντικείμενα. Οι επιθέσεις δεν προήλθαν από τον απλό κόσμο της Νέας Σμύρνης, αλλά από ομάδες χούλιγκαν και αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ήθελαν, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, αίμα συναδέλφων τους.

Οι υπόλοιποι εννέα αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από τα επεισόδια είναι όλοι καλά στην υγεία τους, με τους περισσότερους να έχουν εκδορές και μώλωπες από χτυπήματα κυρίως από πέτρες, ενώ ένας έχει σπασμένο δάχτυλο.

Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει ήδη υλικό από κάμερες αναζητώντας στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των ανθρώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια για να τους προσαγάγουν και να σχηματίσουν σε βάρος τους δικογραφία.

Τέτοιου είδους εκτεταμένα επεισόδια συμβαίνουν σπάνια εκτός της περιοχής των Εξαρχείων με αποτέλεσμα οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διατεθεί για την ασφάλεια της κινητοποίησης στη Νέα Σμύρνη να βρίσκονται διάσπαρτες σε μεγάλη ακτίνα να αντιμετωπίσουν στις εστίες συμπλοκών. Η διασπορά των αστυνομικών δυνάμεων ήταν τέτοια που υπήρχε μία διμοιρία ανά 200 μέτρα όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛΑΣ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις