Κικίλιας: Αμοιβή 2.000 ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς για ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας μέσα από επιστολή του απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ αυτή τη πιεστική για το σύστημα περίοδο

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μέσα από επιστολή του προς τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη απηύθυνε έκκληση προς του συμβεβλημένους γιατρούς Οργανισμού να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας έδωσε και κάποια κίνητρα στους γιατρούς τα οποία περιλαμβάνουν μηνιαία αμοιβή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση.

Παράλληλα, η εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή υπάρχει πρόβλεψη αμοιβής για τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών σε εφημερίες ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ. αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το Ε.Σ.Υ. δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020).

«Σε μία άνιση μάχη που δίνεται αδιάλειπτα εδώ και ένα χρόνο, οι ιδιώτες γιατροί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι της κοινωνίας», σύμφωνα με όσα επισημαίνουν από το υπουργείο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις