Μικρόπολη Δράμας: 2.000 άτομα σε κηδεία ιερέα - Δεν ανησυχεί ο Κοινοτάρχης

Στην κηδεία του ιερέα Αριστείδη Παπαδόπουλου παρευρέθηκαν 2.000 άτομα, τα οποία όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρόπολης στο kedenews.gr, ήταν «τα πνευματικά του παιδιά»

Η κηδεία του ιερέα Αριστείδη Παπαδόπουλου πραγματοποιήθηκε με παρουσία 2.000 ατόμων  στο χωριό της Μικρόπολης σημαίνοντας συναγερμό στις αρμόδιες αρχές για πιθανή έξαρση κρουσμάτων στην περιοχή.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης, δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του πως: «Ο πατέρας Αριστείδης ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινότητα γι’ αυτό και στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα. Αυτά βέβαια δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά. Είχε πολλά πνευματικά παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την κατάσταση με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν και χθες (11/3) rapid test αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα».

Μάλιστα, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρόπολης Αβραάμ Δαυίδ στο kedenews.gr υπάρχουν μεν ανησυχίες όπως σε όλη την χώρα άλλωστε αναφορικά με τα κρούσματα παρ' όλα αυτά στην κηδεία παρευρέθηκαν μόνο άτομα από τον οικογενειακό κύκλο του ιερέα και άτομα από την ευρύτερη περιοχή και όχι χωριανοί.

Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δαυίδ το 95% των παρευρισκόμενων ήταν από τα γύρω χωριά καθώς ο πάτερ είχε πολλά πνευματικά παιδιά στην περιοχή, οι οποίοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως μπορεί μεν να υπήρχε συνωστισμός στην κηδεία αλλά ενδεχομένως να μην υπήρχε και κανένα κρούσμα, οπότε και καμία εστία μόλυνσης.

Σημειώνεται ότι ο πάτερ Αριστείδης, είχε διατελέσει επί σειρά ετών Εφημέριος και πνευματικός πατέρας της Ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, η οποία βρίσκεται στο χωριό Μικρόπολη.

Αρνητικά μέχρι τώρα τα τεστ από τον ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην περιοχή για να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ στους 560 κατοίκους της Μικρόπολης και από τα 44 που πραγματοποιήθηκαν είναι όλα μέχρι στιγμής αρνητικά. Όπως μας ενημέρωση και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας θα διενεργηθούν ξανά διαγνωστικά τεστ στην περιοχή τη επόμενη Τρίτη (16/3), ενώ δε υπάρχει κανένας φόβος για ενδεχόμενη επιβολή αυστηρών μέτρων καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού τηρούν όλα τα μέτρα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις