Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Ορεστιάδας μπροστά στην ενδεχόμενη αύξηση της χωρητικότητας του ΠΡΟΚΕΚΑ στον Έβρο.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου από την Ορεστιάδα αλλά και από τις γύρω περιοχές παρά τα περιοριστικά μέτρα για να διαμαρτυρηθούν  για την μεταφορά εκατοντάδων παράνομων μεταναστών, στην ήδη υπάρχουσα δομή φιλοξενίας αλλοδαπών την περιοχή Φυλάκιο.

Ο πρόεδρος του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο Χρήστος Τυρμπάκης, παίρνοντας για λίγα λεπτά το λόγο τόνισε πως "Ο Έβρος μας κινδυνεύει, δεν πρόκειται να εφησυχαστούμε".

Στη συγκέντρωση παρόντες ήταν και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ενώ οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος εκπροσωπήθηκαν από αντιδημάρχους λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων με τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Η κινητοποίηση έκλεισε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις