Αντιδήμαρχος Ελασσόνας: «Πρέπει να έρθουν άμεσα 120 οικίσκοι στην περιοχή»

«Ο δήμος σιτίζει πρωί-μεσημέρι-βράδυ 1000 άτομα» - Σήμερα ξεκινά ο δευτεροβάθμιος έλεγχος - «Δέχθηκα επίθεση από εργολάβο, πήγα στο κέντρο Υγείας με κάταγμα»

Του Γιώργου Σόμπολου

Ξεκινάει σήμερα ο Δευτεροβάθμιος έλεγχος στα σπίτια των χωριών της Ελασσόνας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Δραγατσίκη, εκτιμάται ότι «120 οικογένειες δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, για τα οποία έχουμε εικόνα ότι είναι ολοκληρωτικά κατεστραμμένα».

Μιλώντας στο kedenews.gr, ο κ. Δραγατσίκης ανέφερε πως ακόμη και τώρα, η γη συνεχίζει να κουνιέται και ο κόσμος βρίσκεται στα όρια των αντοχών του. Μάλιστα, ο ίδιος δέχθηκε επίθεση από ένα άτομο κατά την διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης των προβλημάτων: «Ένας εργολάβος της περιοχής, μου επιτέθηκε χωρίς λόγο, έχω δέκα μέρες να κοιμηθώ, ακόμα κουνάει. Εγώ δεν αντέδρασα στην επίθεση του, και τελικά πήγα στο Κέντρο Υγείας, ευτυχώς μόνο με ένα μικρό κάταγμα στο μεσοδάκτυλο. Ο άνθρωπος αυτός θα κληθεί, δια της νόμιμου οδού, να εξηγήσει γιατί μου επιτέθηκε.»

«Οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές»

Τα προβλήματα για τον Δήμο και την Περιφέρεια είναι αρκετά και οι προκλήσεις δεν δείχνουν να τελειώνουν, αναφέρει στην συνέντευξη του ο κ. Δραγατσίκης.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε αυτή την στιγμή είναι η έλλειψη των προκατ σπιτιών. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στους οικίσκους. Εμείς σαν δήμος έχουμε έτοιμες αποχετεύσεις με νερό και ρεύμα. Μάλλον 120 οικογένειες δεν θα ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους, είναι κόκκινα. Μέχρι τώρα, έχουμε λάβει μόλις 15 οικίσκους, οι οποίοι φυσικά δεν επαρκούν».

Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα επτά χωριά που χτυπήθηκαν στον δήμο Ελασσόνας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι ζημιές, είναι πολύ σοβαρές.

«Δίνουμε κουράγιο εμείς στους κατοίκους και αυτοί σε μας. Χθες είχαμε ένα μεγάλο μπουρίνι για τουλάχιστον μισή ώρα και ο κόσμος δεν αντέδρασε. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξουν όμως, Ο δήμος έδωσε θερμαντικά σώματα, σε όλους, ωστόσο, όλα τα οικονομικά έχουν πέσει στον δήμο», τονίζει με αγωνία ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας.

«Εμείς, αυτή την στιγμή ζητάμε να παραδοθούν άμεσα οι οικίσκοι στις δομές που έχουμε ετοιμάσει. Πρέπει να διαθέτουν ψύξη/θέρμανση, γιατί αυτοί που ήρθαν οι πρώτοι δεν έχουν τα βασικά, και ζητάμε να σκύψουν πάνω στον δήμο ως προς τα οικονομικά. Σιτίζουμε καθημερινά 1000 άτομα, πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Τα οικονομικά του Δήμου δεν αντέχουν άλλο.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις