ΙΣΑ: «Καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον Εθνικό σκοπό»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς και μέλη του να συνδράμουν στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του να ανταποκριθούν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας και να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Μάλιστα, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 30 Παθολόγοι, Γενικοί ιατροί και Πνευμονολόγοι μέλη του ΙΣΑ, ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μικρός συγκριτικά με το μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο τομέας της υγείας. Την ίδια στιγμή, έκκληση απηύθυνε και το υπουργείο Υγείας για την επιτακτική ανάγκη της συνδρομής των αναισθησιολόγων.

Το προσωπικό του ΙΣΑ, τις τελευταίες ημέρες έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του και τους ενημερώνει για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

Πατούλης: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά και έχει την ανάγκη μας»

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά με το ζήτημα πως:

«Στην έκτακτη αυτή ανάγκη καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον Εθνικό σκοπό και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό. Αυτή την ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά και έχει την ανάγκη μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Περισσότερα σε Ειδήσεις