Κικίλιας: Dead line 48ωρών σε ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν, πριν εισηγηθεί την επίταξή τους

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον αγώνα κατά της πανδημίας και ειδικότερα πνευμονολόγους παθολόγους και γενικούς ιατρούς.

 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δίνει διορία 48 ωρών σε ιδιώτες ιατρούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, πριν εισηγηθεί την επίταξή τους.

Σε μήνυμά του ο ίδιος ανέφερε : «Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται κι έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση και αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο αίτημα θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κικίλιας παρέθεσε στοιχεία για την αύξηση της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ και κλινών covid σε όλη την Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται περίπου 1.000 ασθενείς παραπάνω σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί άλλες 550 κλίνες στο ΕΣΥ, στην Αττική, ενώ το νοσοκομείο Ερυθρός γίνεται αποκλειστικά για covid ασθενείς. Στα νοσοκομεία θα διατεθούν αύριο άλλες 900.

Περισσότερα σε Ειδήσεις