Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι γονείς και οι γιατροί του 2,5 ετών αγοριού στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία του μικρού αγοριού που βρέθηκε αναίσθητο σε βαρέλι με νερό και επανήλθε κυριολεκτικά στη ζωή μετά από 2,5 ώρες αναισθησίας

Του Γιώργου Σόμπολου

Διασωληνωμένο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου της Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) παραμένει το μόλις 2,5 ετών αγοράκι, το οποίο χθες το απόγευμα (17/3) έπεσε σε βαρέλι γεμάτο με νερό έξω από το σπίτι του.

Επί σχεδόν τρεις ώρες βρισκόταν νεκρό στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Μέχρι που εμφάνισε ασθενή σφυγμό. Οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και γιατροί του νοσοκομείου ελπίζουν μόνο σε ένα ακόμη θαύμα. Μιας και το πρώτο θαύμα ήρθε μετά από δυόμιση ώρες και ενώ είχε καταχωρηθεί ως νεκρό.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου το αγοράκι είναι διασωληνωμένο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, χωρίς άλλες θετικές ενδείξεις για τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού του. Έως και αυτή τη στιγμή, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει προσπάθεια να το ξυπνήσουν, ώστε μα προχωρήσουν στην αποσωλήνωση του.

Οι γονείς του, διαδέχτηκαν το σοκ του θανάτου με αυτό της επανόδου του, και βρίσκονται στο πλευρό του και το μόνο που εύχονται είναι να υπάρξει ένα ακόμη θαύμα, προκειμένου να μπορέσει το παιδάκι να ξυπνήσει και να διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακόμη και αν το παιδί επανέλθει αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι είδους προβλήματα θα αντιμετωπίσει ο οργανισμός του, αφού επί δύο ώρες και 40 λεπτά ο εγκέφαλος του παρέμεινε χωρίς οξυγόνο.

Το χρονικό του τραγικού συμβάντος

Υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 6:00. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η μητέρα του, το έχασε από τα μάτια της για ένα με δύο λεπτά. Άρχισε αμέσως όμως να το αναζητά και το βρήκε μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι γεμάτο με νερό.

Αμέσως, η μητέρα του με άλλους συγγενείς το πήρε και το μετέφερε στο κέντρο υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί έδωσαν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να το επαναφέρουν.

Ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή το αγοράκι στο Ηράκλειο

Το θαύμα συνέβη 2 ώρες και 40 λεπτά όταν λίγο πριν το μεταφέρουν με νεκροφόρα στο νεκροτομείο ο παιδίατρος Κώστας Πετούσης μαζί με τα μέλη του ασθενοφόρου έκαναν μια τελευταία προσπάθεια ανάληψης. Το παιδί εμφάνισε ασθενή σφυγμό και αμέσως το μετέφεραν με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ.

Πηγή: news2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις