Λήγει το τελεσίγραφο Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς- Ούτε καν πλησιάζουν τους 200

Λήγει σήμερα η διορία των 48 ωρών του Β. Κικίλα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι ιδιώτες γιατροί για να συνδράμουν στις ανάγκες του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού, στην περίπτωση που οι γιατροί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον δεν φτάσουν τους 200, τότε θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επίταξη γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

Η έκκληση αφορά γιατρούς από το λεκανοπέδιο, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, όμως ο αριθμός εκείνων που ανταποκρίθηκαν είναι πολύ μικρότερος του αναμενόμενου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το in.gr μόλις 55 γιατροί, οι 50 από την Αθήνα και οι άλλοι 5 από τον Πειραιά εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην έκκληση του υπουργού Υγείας κι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γιώργο Ελευθερίου, ο οποίος μίλησε στο in.gr επισήμανε ότι ήδη οι γιατροί που έσπευσαν να συνδράμουν το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του δεύτερο κύματος, ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι από τον περασμένο Νοέμβριο ο ΠΙΣ έχει στείλει σχετική επιστολή για την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με την σύναψη συμβάσεων 1.000 γιατρών. Στόχος της πρότασης, ήταν να ενισχυθεί η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα περιστατικά ήδη από το σπίτι, παρέχοντας την αναγκαία αποσυμφόρηση στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Ελευθερίου τόνισε ότι «η έκκληση αυτή είναι κίνηση πανικού που επιδιώκει τη μεταβίβαση της αποτυχίας στους γιατρούς οι οποίοι έχουν πληρώσει την κρίση με φόρο αίματος, καθώς οι περισσότεροι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό ήταν ιδιώτες γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης». Καταλήγοντας, ο κ. Ελευθερίου επεσήμανε ότι με την έκκληση δεν είναι σαφές ποιοι γιατροί θα αξιοποιηθούν σε ποιο νοσοκομείο και τι υπηρεσίες θα κληθούν να παρέχουν. Και τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα άμεσης κάλυψης των αναγκών, με τον διορισμό ειδικευομένων οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αναμονή.

Περισσότερα σε Ειδήσεις