Τροχαίο - Βουλή: Απαγόρευση στη στροφή αριστερά - Τοποθετείται σηματοδότης

Θα απαγορεύεται από εδώ και στο εξής η στροφή αριστερά στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας έξω από την Βουλή ενώ γίνονται εισηγήσεις για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ιάσονας

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, δήλωσε πως από σήμερα απαγορεύεται ρητώς η στροφή επί της Β. Σοφίας, αριστερά στο ύψος της εισόδου της Βουλής.

Από εδώ και το εξής όποιος θέλει να εισέλθει στη Βουλή, από τον πρωθυπουργό μέχρι τους υπαλλήλους, θα απαγορεύεται να στρίβουν αριστερά στο ρεύμα καθόδου, όπως συνέβαινε μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως υπάρχει εισήγηση από την Τροχαία για να δημιουργηθεί στο σημείο του μοιραίου τροχαίου που κόστισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα, νησίδα και αριστερόστροφο φανάρι.

ΕΔΕ για το βίντεο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής, που δείχνει καθαρά  το υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη να στρίβει αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή, ενώ έχει ανάψει πράσινο φανάρι στο ρεύμα ανόδου.

Φέρεται μάλιστα ένα ταξί να δίνει προτεραιότητα στο όχημα να εισέλθει στη Βουλή, κάτι που δεν αντιλαμβάνεται ο 23χρονος που έρχεται με φόρα και πέφτει στο πίσω μέρος του οχήματος.

Από τη σύγκρουση, ο άτυχος Ιάσονας, φαίνεται να εκσφενδονίζεται αρκετά μέτρα μακριά, με την πρόσκρουση να του κοστίζει τελικά τη ζωή.

Για τη διαρροή του παραστατικού, βίντεο ο πρόεδρος της Βουλής διέταξε ΕΔΕ, μιας και θεωρείται προϊόν υποκλοπής, ενώ ΕΔΕ έχει διαταχθεί για να το γεγονός ότι δεν υπήρχε τροχονόμος στο σημείο.

Ωστόσο από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γίνεται μία προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στο αδικοχαμένο παλικάρι, με την αιτιολογία της υπερβολικής ταχύτητας, γεγονός απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Πηγή: news2u.gr 

Περισσότερα σε Ειδήσεις