Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων σε 1.920 δικαιούχους στον δήμο Κομοτηνής

Τα προϊόντα που περισσεύουν λόγω της μη προσέλευσης δικαιούχων δίνονται στα πιστοποιημένα συσσίτια του Δήμου.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Kομοτηνής η τριήμερη διανομή προϊόντων προς τους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) από τον Δήμος Kομοτηνής που είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης.

Από την Τετάρτη μέχρι σήμερα 1.920 ωφελούμενοι προσήλθαν και παρέλαβαν 9.600 σακούλες σε καθορισμένη ημέρα και ώρα που έλαβαν με μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα. Στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους τα προϊόντα διανεμήθηκαν κατ’ οίκον. Πρόκειται για 950 δέματα που δόθηκαν σε 190 δικαιούχους, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους 1.920. Στους ωφελούμενους μοιράστηκαν κρέας, φέτα, κασέρι, μήλα, ακτινίδια, πατάτες, κρεμμύδια, μαρμελάδα και ζυμαρικά.

Στη διαδικασία της διανομής τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής, παρά τη μεγάλη προσέλευση την πρώτη ημέρα της διανομής, που ξεπέρασε τα 830 άτομα. Η διανομή ορίστηκε σε χρονική περίοδο κατά την οποία το επιδημιολογικό φορτίο στον Δήμο Κομοτηνής είναι χαμηλό.

Τα προϊόντα που περισσεύουν λόγω της μη προσέλευσης δικαιούχων δίνονται στα πιστοποιημένα συσσίτια του Δήμου Κομοτηνής και της Ι. Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης Ιωάννης Μουρτίδης που επέβλεπε τη διαδικασία διανομής των προϊόντων. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής στάθηκαν γυμνάστριες και γυμναστές των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» του Δήμου Κομοτηνής, οι οποίοι συνέδραμαν στην προετοιμασία των προς διάθεση προϊόντων, αλλά και στη διανομή τους. Επίσης, εννέα εθελόντριες και εθελοντές του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βοήθησαν στη διαδικασία διανομής των αγαθών.

Παράλληλα, οι εθελοντές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής φρόντισαν να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των ωφελούμενων, το διάστημα που περίμεναν να έρθει η σειρά τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις