Κλιμάκωση ενεργειών ενάντια στην εγκατάσταση των Ανεμογεννητριών στην Ξάνθη

Ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών, ενέργεια που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και κλιμακώνει τις παρεμβάσεις του.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ, επιστολές, που περιγράφουν τις αρνητικές, καταστροφικές, επιπτώσεις των εγκαταστάσεων, σημειώνοντας, ότι εκφράζει το σύνολο των πολιτών της περιοχής μας.

Ο Δήμος Ξάνθης, συνεχίζει να υποστηρίζει τη μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, και σε έναν αγώνα δρόμου, κατάφερε άμεσα, σε διάστημα μιας εβδομάδας, να οργανώσει τα επόμενα βήματά του, έχοντας στο πλευρό του συλλογικότητες αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα της περιοχής.

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, κατέθεσε ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, εμπεριστατωμένα και ολοκληρωμένα, τις Αντιρρήσεις του, για την απόρριψη των αιτήσεων που κατέθεσαν οι εταιρείες για τις θέσεις Δρυμός – Φανάρι – Ερμάριο και Καπετάν Θεολόγος, των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης και Παρανεστίου.

Ο Δήμος Ξάνθης, επιπρόσθετα, συνέδραμε και στάθηκε αρωγός, σε συλλογικότητες της περιοχής, που κινούνται στο πλαίσιο της αποτροπής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή μας και κατέθεσαν εμπρόθεσμα τις αντιρρήσεις τους, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Εάν απαιτηθεί, ενδέχεται, μετά από σχετικές αποφάσεις των οργάνων του, να βοηθήσει ακόμη και στο κόστος σύνταξης και κατάθεσης, ανάλογων εγγράφων, στα αρμόδια όργανα.

Τέλος, ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί και τον Δήμο Παρανεστίου και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, για τις πρωτοβουλίες που και αυτός ανέπτυξε, για τον ίδιο σκοπό.

Ο Δήμος Ξάνθης έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του, ώστε να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις προς στην κατεύθυνση της μη εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών στην περιοχή μας και είναι απόλυτα βέβαιος, από όλα τα μηνύματα που λαμβάνει, ότι το σύνολο των συλλογικοτήτων και των πολιτών της περιοχής, είναι ενάντια στην εγκατάσταση και ουσιαστικά στην υποβάθμιση και καταστροφή της Ξάνθης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις