Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια 4 σημαντικά έργα για το νομό Δράμας

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τέσσερα σημαντικά τεχνικά έργα-παρεμβάσεις και δράσεις στην περιοχή του Νομού Δράμας, των οποίων και η υλοποίηση δρομολογείται.

Πρώτον, έγινε έγκριση του 1ου Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για το έργο: «Επισκευή Συντήρηση του Κτιρίου του Δημόσιου Κ.Τ.Ε.Ο. της Π.Ε. Δράμας», με προϋπολογισμό μελέτης 340.000,00 Ευρώ.

​Δεύτερον, έγινε έγκριση της Διακήρυξης και της Προκήρυξης για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας : «Συντήρηση και αποκατάσταση τμήματος του χειμάρρου Δοξάτου του Νομού Δράμας (δύο χιλιόμετρα άναντι της συμβολής των χειμάρρων Αγίας Βαρβάρας και Δοξάτου)», με προϋπολογισμού 500.000,00 Ευρώ.

Τρίτον, έγινε έγκριση του 1ου Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού και κατακύρωσης αναδόχου του έργου : «Αποκατάσταση Τμήματος δρόμου από διασταύρωση Πρασινάδας-Διποτάμων προς Πρασινάδα Χ.Θ. 5+870, λόγω καταπτώσεων», προϋπολογισμού 74.000,00 Ευρώ∙ σημαντική παρέμβαση οδικής ασφάλειας και αποκατάστασης της προσβασιμότητας στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή.

​Τέλος, έγινε έγκριση εξειδίκευσης και υλοποίησης της δράσης «Καταγραφή, ανάδειξη και προβολή παραδοσιακών γεφυριών Π.Ε. Δράμας», που περιλαμβάνεται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., προϋπολογισμού 50.000,00 Ευρώ - παρέμβαση υψηλής πολιτιστικής και τουριστικής αξίας. Η δράση αφορά την ευρύτερη περιοχή Διποτάμων-Τραχωνίου και περιλαμβάνει τέσσερα χαρακτηριστικά γεφύρια-παραδείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής, καθώς και τον εντοπισμό και τη φωτογράφηση και άλλων γεφυριών. Σκοπός του έργου – δράσης είναι να αναδείξει τμήμα του ορεινού και ημιορεινού όγκου της Π.Ε. Δράμας που διαθέτει έναν απαράμιλλο φυσικό πλούτο και θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης εναλλακτικού τουρισμού.​

Περισσότερα σε Ειδήσεις