Άνδρος: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα

 

Βαίνει μειούμενη, λένε οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής, αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δύσβατο σημείο στην Άνδρο, σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Του Γιώργου Σόμπολου

Η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε δύσβατη περιοχή, ενώ από τις φλόγες τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, ένας πυροσβέστης.

Ο δήμος Άνδρου, φοβούμενος τα χειρότερα έπραξε ορθά και ζήτησε την προληπτική εκκένωση του χωριού των Ρεμάτων λόγω της ώρας, καθώς η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα, κα κανείς δεν γνώριζε ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη της. Ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση και η πυρκαγιά κινήθηκε προς την παραλία των Λευκών.

Η κατάσταση ακόμη δεν ελέγχεται ωστόσο όπως λένε οι επιτελείς της πυροσβεστικής, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλύτερα. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, κυρίως πουρνάρια και λίγα δένδρα. Μέχρι στιγμής, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καταστροφή λίγων εκατοντάδων στρεμμάτων.

Νωρίς τα ξημερώματα υπενθυμίζεται πως ο δήμος Άνδρου εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "παρακαλούμε τους κατοίκους του χωριού των Ρεμμάτων όπως εκκενώσεων τις οικίες τους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε άμεσα τους ιδιοκτήτες σταθμευμένα οχημάτων να απομακρύνουν άμεσα τα ΙΧ τους από την περιοχή."

Περισσότερα σε Ειδήσεις