Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής: 122 αδέσποτα υιοθετήθηκαν σε 3 μήνες

Ενθαρρυντικά στοιχεία εμφανίζουν οι υιοθεσίες σκύλων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Συγκεκριμένα έγιναν: Ιανουάριος 30, Φεβρουάριος 40, Μάρτιος 52, συνολικά 122 υιοθεσίες.

Η δυναμική παρουσία του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής βρίσκει με επιτυχία στέγη σε εκατοντάδες αδέσποτα ετησίως, αλλά και συντροφιά σε άτομα που αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα. Όλα τα αδέσποτα ζώα που φεύγουν από το Κυνοκομείο έχουν λάβει τη μέριμνα των υπηρεσιών του, ήτοι είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), όπως ορίζεται από τον νόμο.

Όλες οι υιοθεσίες γίνονται με απόλυτα νόμιμο τρόπο και μάλιστα, το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, όπως και τα στοιχεία του σκύλου δηλώνονται από το Κυνοκομείο στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ προϋπόθεση για την υιοθεσία αποτελεί ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει αστυνομική ταυτότητα και Α.Φ.Μ.

Να σημειωθεί ότι το ΥΠΑΑΤ, στοχεύοντας στη διασφάλιση της προστασίας και της ευζωίας των ζώων και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενεργοποίησε τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας (webservice).

Όσοι ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν έναν νέο φίλο μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του Δημοτικό κυνοκομείο Κομοτηνής-Public shelter of Komotini στο facebook.

Περισσότερα σε Ειδήσεις