Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Αττικής - Εισήχθησαν 576 ασθενείς σε ένα 24ωρο

Με την Αττική να "μοιράζεται" πλέον με τη Θεσσαλονίκη τα αρνητικά πρωτεία σε ημερήσια κρούσματα, σε νέες εισαγωγές και σε διασωληνωμένους, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επιδημία

Στην Αττική αύριο προστίθεται και το Θριάσιο εξ ολοκλήρου στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας Covid - ήταν νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού - μαζί με το Σωτηρία, το Σισμανόγλειο, τον Ερυθρό Σταυρό, το Αμαλία Φλέμινγκ, την Παμμακάριστο, την Αγία Βαρβάρα. Και παράλληλα, δρομολογείται η προετοιμασία και άλλου νοσοκομείου που θα υποδέχεται ασθενείς με λοίμωξη Covid - κατά πληροφορίες, το Γεννηματάς, που είχε επιλεχθεί, βγαίνει από τα σχέδια λόγω της νέας ενδονοσοκομειακής συρροής που εντοπίστηκε.

Πλέον εξετάζεται άλλο νοσοκομείο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας μεσαίας δυναμικότητας.

Εισαγωγές ασθενών 

Έγιναν 576 εισαγωγές, με τις 279 από αυτές στα νοσοκομεία της Αττικής. Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν χθες βράδυ στους 5.541, με τους 4.273 να βρίσκονται σε απλές κλίνες και τους 1.268 σε Μονάδες. Οι διασωληνωμένοι σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), είναι 759. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 75 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων στο λεκανοπέδιο.

Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% και η αύξηση της πίεσης στις νοσηλευτικές μονάδες είναι αισθητή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 800 άνθρωποι νοσηλεύονται στην συμπρωτεύουσα, που την ίδια ώρα κατέγραψε 245 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, 240 ήταν μόνο χθες οι εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή ήταν αυτή εξάλλου που έφερε και την παράταση στην απόφαση για κλειστά καταστήματα.

Αττική

Η Αττική είχε και πάλι τα περισσότερα κρούσματα με 783 περιπτώσεις (184 στο κέντρο), ενώ η κατάσταση στην Αχαΐα εξακολουθεί να είναι ανησυχητική αφού κατέγραψε 112 περιπτώσεις. Και στην Αχαΐα πάντως η κατάσταση είναι δύσκολη στα νοσοκομεία, καθώς όπως ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου στο Ρίο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν διασωληνωμένοι ακόμη και εκτός ΜΕΘ καθώς η κατάσταση είναι αφόρητα πιεστική.

Περισσότερα σε Ειδήσεις