ΣτΕ: «Φρένο» στη κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε Πικέρμι, Ντράφι, Άγ. Σπυρίδωνα και Διώνη

Σε αναστολή του διαγωνισμού για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης προχώρησε το ΣτΕ σε περιοχές του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανέστειλε προσωρινά τον διαγωνισμό για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στις περιοχές Πικερμίου, Ντράφι, Αγίου Σπυρίδωνα και Διώνης του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 42,40 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ και χωρίς ΦΑΠ 34,2 εκατ. ευρώ) και η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Επιτροπή Αναστολών του Δ' Τμήματος του ΣτΕ (ασφαλιστικά μέτρα του νόμου 4412/2016) έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας ΕΚΤΕΡ κατά της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και της ΕΥΔΑΠ στα εξής:

  1. Την υπ' αριθμ. 266/2021 απόφαση της ΑΕΠΠ κατά το σκέλος που έκανε δεκτή την προδικαστική προσφυγή της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΟΜ και
  2. Την πρόοδο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την Α455/2018 διακήρυξη της ΕΥΔΑΠ για τη δημοπράτηση του διαγωνισμού του έργου κατασκευής δικτύων ακαθάρτων (δίκτυο αποχέτευσης) στις εν λόγω περιοχές.

Περισσότερα σε Ειδήσεις