ΧΑΪΔΑΡΙ:  Έγγραφο του ΤΕΘΑ περιπλέκει το θέμα των «μπλε» γηπέδων τένις - «Μήλον της έριδος» το ιδιοκτησιακό καθεστώς

«Μήλον της έριδος» τα  ‘’μπλε’’ γηπέδα τένις στον Δήμο Χαϊδαρίου, που έχουν μεγάλη ζήτηση και απασχολούν συνεχώς τα τεκταινόμενα εντός των τειχών.

 Της Φλώρας Κριεκούκη

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ στο kedenews, είχαμε αναφερθεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των γηπέδων, για το οποίο η διοίκηση του Δήμου ξεκαθαρίζει ότι ο χώρος έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο και τα γήπεδα αποτελούν περιουσία του Δήμου για αυτό κι έχει κάθε δικαίωμα να τα ελέγχει και να τα διαχειρίζεται.

Πρόσφατα όμως ένα έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής χαρακτηρίζει ως εσφαλμένη την καταχώριση της έκτασης στο Κτηματολόγιο από την πλευρά του Δήμου Χαϊδαρίου στο όνομά του και πως έχει ζητηθεί επισήμως από τον Δήμο να διορθώσει το σφάλμα.

Σε επικοινωνία του kedenews με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου για το συγκεκριμένο ζήτημα ο ίδιος μας ανέφερε τα εξής: ‘’Υπάρχει μια αντιδικία με το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας όμως είμαστε στην κατεύθυνση στο να βρεθεί μια λύση, χωρίς όμως να φύγουν τα γήπεδα από την ιδιοκτησία του Δήμου. Να γίνει δηλαδή η επίσημη καταχώρηση διότι προκύπτουν και γραφειοκρατικά ζητήματα που παίρνουν χρόνο. Στόχος μας είναι να καθαρίσει το τοπίο και τα γήπεδα τένις να διατίθενται σε όλους. Ο Δήμος είναι άτεγκτος απέναντι σε φαινόμενα μονοπωλίων κι η απέλπιδα προσπάθεια της προέδρου του ΑΟΑΧ να στραφεί πάλι εναντίον του Δήμου είναι επειδή θίγονται τα συμφέροντά της. Όταν εμείς αναλάβαμε τη διοίκηση και της ζητήσαμε τον λόγο γιατί δεν αιτείται για παραχώρηση τα συγκεκριμένα γήπεδα τένις η απάντησή της ήταν ότι δεν συνηθίζεται. Ο δήμος συνεχίζει να έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς κι είναι  σε στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς για την επίλυση θεμάτων που αφορούν την προστασία της  περιουσίας του Δήμου’’, υπογραμμίζει ο κ. Ντηνιακός .

 Από την πλευρά του ο Αθλητικός όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου σε νεότερη ανακοίνωσή του για το θέμα επισημαίνει τα ακόλουθα :

«Όταν ο κ. Ντηνιακός άρχισε να «διεκδικεί» την διαχείριση των 3 μπλε γηπέδων με στόχο την εκδίωξη από τα γήπεδα αυτά του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου που τα χρησιμοποιούσε αδιάλειπτα επί 12 έτη, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο ΑΟΑΧ ήταν να ζητήσει από τον κ. Ντηνιακό έγγραφο που νομιμοποιούσε αυτήν την ενέργεια, αφού ήταν γνωστό επί σειρά ετών πως ο συγκεκριμένος χώρος ανήκε ευρύτερα αρχικά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Ντηνιακός και οι αρμόδιοι υπάλληλοι απέφυγαν με κάθε δυνατό τρόπο κάτι τέτοιο, αφού γνώριζαν πολύ καλά πως τέτοια στοιχεία δεν υπήρχαν. Κάτι τέτοιο, μάλιστα, έλαβε χώρα και παραμονές Χριστουγέννων, όταν ο κ. Δήμαρχος έστειλε 8 αστυνομικούς (με δύο περιπολικά και δύο μοτοσυκλέτες) για να βγάλουν από τα γήπεδα τα 8χρονα παιδάκια που, εκείνη την ώρα, είχαν προπόνηση. Τα έγγραφα, κατόπιν αιτήματος των ανθρώπων του ΑΟΑΧ, ζητήθηκαν απευθείας από τους αστυνομικούς, όπως, άλλωστε, αναζητήθηκε και ο ίδιος ο κ. Ντηνιακός, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ποτέ και ούτε απάντησε στα τηλεφωνήματα. Τελικώς, έφθασε στον χώρο υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος, ως νομιμοποιητικό στοιχείο προσκόμισε μία…… επιστολή που είχε στείλει ο ίδιος ο Δήμος στον ΑΟΑΧ.

Έτσι, ο ΑΟΑΧ απευθύνθηκε πλέον εγγράφως προς τον μόνο (όλα αυτά τα χρόνια) γνωστό αρχικό ιδιοκτήτη της έκτασης των μπλε γηπέδων, ήτοι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ζήτησε να γίνει επίσημη παραχώρηση των γηπέδων προς τον ΑΟΑΧ, με υπογραφή σχετικής σύμβασης (χρησιδανείου, μισθωτηρίου κ.τ.λ), ώστε ο ΑΟΑΧ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί επισήμως τα γήπεδα για την προπόνηση των παιδιών – αθλητών του, όπως πράττει τα τελευταία δώδεκα χρόνια, με την έγκριση του Υπουργείου, αλλά και την στήριξη όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών του Χαϊδαρίου.

Η έγγραφη απάντηση με ημερομηνία 03.03.2021 και αρ. πρωτ. Φ.914.2/4/24/1409, την οποία υπογράφει ο Διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγος κ. Κονδύλης, είναι σοκαριστική και σας την αποκαλύπτουμε σήμερα.

……………………………………………….

Με απλά λόγια:

  • Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει δηλώσει στην κυριότητά του την επίμαχη έκταση των μπλε γηπέδων στο Κτηματολόγιο, παρανόμως, ήτοι χωρίς να του έχει γίνει μεταβίβαση ή, με άλλον τρόπο παραχώρηση, από τον ιδιοκτήτη – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δηλαδή, ο Δήμος έχει δηλώσει ψευδώς στο Κτηματολόγιο ως δική του, μία έκταση που ανήκει στο Υπουργείο!
  • Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενημερώσει επανειλημμένως και εγγράφως τον Δήμο να διορθώσει αυτήν την εσφαλμένη (όπως «κομψά» την χαρακτηρίζει) εγγραφή. Ο Δήμος, όμως, εκπροσωπούμενος από τον κ. Ντηνιακό ουδέποτε προέβη στην διόρθωση του «σφάλματος».
  • Κατόπιν τούτων, εκπρόσωποι του Υπουργείου συναντήθηκαν με τον κ. Ντηνιακό στις 5 Φεβρουαρίου 2021 και του επεσήμαναν ότι κακώς προβαίνει σε ενέργειες σε βάρος του ΑΟΑΧ. Ο κ. Ντηνιακός, όμως, συνεχίζει απτόητος.
  • Καταλήγει δε η επιστολή ότι, εφόσον ο κ. Ντηνιακός διορθώσει την εσφαλμένη εγγραφή, το Υπουργείο θα παραχωρήσει και επισήμως τα γήπεδα στον ΑΟΑΧ.

Τα ανωτέρω καταδεικνύουν, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, ότι οι ενέργειες του κ. Ντηνιακού σε βάρος του ΑΟΑΧ στηρίζονται σε δικαίωμα κυριότητας που ο Δήμος δεν έχει, αλλά επικαλείται ότι το έχει, δυνάμει εγγραφής που έκανε ο ίδιος ο Δήμος στο Κτηματολόγιο, χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και χωρίς να έχει μεταβιβασθεί ή παραχωρηθεί ακόμα ο χώρος των γηπέδων από το Υπουργείο στον Δήμο. Οι παράνομες και αυθαίρετες αυτές ενέργειες ασφαλώς «ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου» και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Είναι γνωστό ότι ο ΑΟΑΧ αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους συλλόγους στο χώρο της αντισφαίρισης πανελλαδικά με πάρα πολλές διακρίσεις των αθλητών του. Για αυτό και εκατοντάδες γονείς και παιδιά τον εμπιστεύονται . Ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και η συνεργασία με κάθε Δημοτική Αρχή ήταν άριστη, και ακόμα και όταν υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια θέματα, πάντα επικρατούσε η κοινή λογική και η διάθεση για συνεργασία… Η αδικαιολόγητη εμμονή του κ Ντηνιακού και των συνεργατών του ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ  ΜΟΝΟ για αυτή την δυσμενή εξέλιξη για τον Δήμο μας. Πέραν από τις επικείμενες νομικές ενέργειες στις οποίες έχει δικαίωμα το Υπουργείο να προβεί για να προστατέψει την περιουσία του, στην Δικαιοσύνη θα απευθυνθεί πλέον και ο ΑΟΑΧ, για να ζητήσει από τον Δήμο, αλλά και τα αρμόδια πρόσωπα, την αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί και υφίστανται καθημερινά ο Σύλλογος και οι ανήλικοι αθλητές του από τις παράνομες ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος στα γήπεδα.

Δηλώνουμε επίσης ότι όταν μας παραχωρηθεί ο χώρος από το ΥΠΕΘΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο, θα προσπαθήσουμε να βρούμε νομικό τρόπο ώστε η έκταση να γίνει δημοτική με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζονται τα συμφέροντα πρώτα και κύρια των αθλητών μας … »

Δείτε το έγγραφο

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις