Καπραβέλος: «Το άνοιγμα των Λυκείων μπορεί να οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα»

Ο συντονιστής διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας σε συνδυασμό με το άνοιγμα των Λυκείων

Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή LIVE NEWS δήλωσε πως είναι φοβισμένος σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων από τη Δεύτερα 12 Απριλίου. Ειδικότερα, ο ίδιος δικαιολόγησε την ανησυχία του λέγοντας πως «αν ξεφύγει κάποιο κρούσμα και δεν αποκλειστεί, με το άνοιγμα των λυκείων θα διευκολυνθεί το άνοιγμα της αλυσίδας διασποράς. Τότε θα μιλάμε για έκρηξη της πανδημίας, με ολέθρια αποτελέσματα» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως αυτή ήταν η βασική ανησυχία όσων διαφώνησαν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα, παράθεσε την δύσκολη κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία στην Αττική και την Θεσσαλονίκη. «Έχουμε δύο επιδημιολογικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας και για τα καταστροφικά της αποτελέσματα: το ένα είναι το ιικό φορτίο και το άλλο η τρομερή πίεση στο σύστημα Υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συντονιστής διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Τέλος, υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρχει αυξημένος έλεγχος στα self tests που θα γίνονται. «Είμαστε ένα βήμα πριν την έκρηξη, οπότε πειράματα με τα self tests δεν θα πρέπει να γίνονται» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία της ανίχνευσής τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις