Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες - Συνάντηση Μητσοτάκη με Χρυσοχοΐδη

Τουλάχιστον έξι σφαίρες έχει δεχτεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι έξω από το σπίτι του

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Πιθανότητα δύο ομάδες

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας.

Επίσης, δεν αποκλείουν αλλά με λιγότερες πιθανότητες, οι ίδιοι οι δολοφόνοι να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του προκειμένου να δράσουν δολοφονικά. Οι δράστες φαίνεται πως είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες γνώριζαν την καθημερινότητα.

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις που άπτονται του δικού τους αντικειμένου, με τις έρευνες αρχικά να έχουν ποινική κατεύθυνση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των ερευνών, έχουν οι μαρτυρίες δύο υπαλλήλων του δήμου που προέβαιναν σε εργασίες στο μικρό πάρκο, δίπλα στο οποίο εξελίχθηκε η δολοφονία, οι οποίοι είδαν τους δράστες, το δίκυκλο που επέβαιναν, πως εξελίχθηκε η δολοφονία και την κατεύθυνση που πήραν κατά τη διαφυγή τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στις μαρτυρίες αναφέρεται πως τον πυροβόλησαν και στο τέλος του ρίξανε και χαριστική βολή.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χρυσοχοϊδη

Την ίδια στιγμή, με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη την ταχύτατη εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως γίνεται γνωστό οι δύο άνδρες αναμένεται να βρεθούν στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό θέμα συζήτησης την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις