Ανησυχητική αύξηση περιστατικών Covid-19 στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Συνεχή αύξηση των περιστατικών Covid-19 παρατηρείται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Τα περιστατικά προέρχονται κυρίως από τον βόρειο Έβρο, τη Ροδόπη και τη Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, νοσηλεύονται πάνω από 55 περιστατικά ασθενών covid-19, με 6 εξ’ αυτών να βρίσκονται διασωληνωμένοι.

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο, σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας, αρχίζει να σοβαρεύει επικίνδυνα και πραγματικά αλλά και εργασιακά, γιατί οι αριθμοί τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν αυξηθεί», σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Χριστόδουλος Μεντίζης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι σήμερα τα περιστατικά κορονοϊού, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, είναι 60, «και αυτό σημαίνει ότι η προσοχή όλων και ιδιαίτερα των εργαζομένων θα πρέπει να είναι υψηλή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε, δε, ότι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες η νοσηλεία των ασθενών με covid-19 θα επιβαρύνει τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θράκης θα πρέπει άμεσα να νοσηλεύσουν περιστατικά που προέρχονται από τις περιοχές τους.

«Εάν δεν πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση, θα πρέπει πάλι να πάμε στις συγχωνεύσεις των χειρουργικών κλινικών, να σταματήσουν ειδικότητες στα χειρουργεία, και αυτό θα επιβαρύνει τη λίστα αναμονής ασθενών που χρειάζονται επέμβαση», ανέφερε ο κ. Μεντίζης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις