Βασίλης Κοντοζαμάνης για τα self tests στο Δημόσιο - Για ποιους είναι υποχρεωτικά

 

Στις κατηγορίες εργαζομένων του Δημοσίου που υποχρεωτικά πρέπει να κάνουν self test μια φορά την εβδομάδα, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Αφού ανέφερε αρχικά ότι ο εφοδιασμός των φαρμακείων εξελίσσεται ομαλά, ενώ από τα 10.155 φαρμακεία έχουν διατεθεί 832.831 self test σε συμπολίτες μας, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι η δράση αυτή συμπληρώνει τους διαγνωστικούς ελέγχους και μετά τα σχολεία επεκτείνεται από τη Δευτέρα 19 Απριλίου και σε άλλους τομείς.

Ακολούθως, τόνισε ότι η προτεραιότητα στηρίχθηκε στην ασφαλή λειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, στον δημόσιο τομέα, υποχρεωμένοι να κάνουν self test είναι οι:

  • Υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης
  • Υπάλληλοι των ΚΕΠ
  • Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
  • Δικαστικοί λειτουργοί
  • Δικαστικοί υπάλληλοι
  • Εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας

Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα (19/04) οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να έχουν βεβαίωση του αποτελέσματος του τεστ από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώνουν στην πλατφόρμα τη βεβαίωση, βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Τα τεστ επίσης θα πρέπει να γίνονται μία φορά την εβδομάδα, ενώ έχουν ισχύ μίας εβδομάδας.

Όπως με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, η διαδικασία παραλαβής των τεστ είναι επίσης ίδια, κατόπιν επίδειξης του ΑΜΚΑ όπως ίδια είναι και τα βήματα καταχώρησης.

Τέλος, εάν ένας υπάλληλος προσέλθει στην εργασία του χωρίς self test, προβλέπεται περικοπή αποδοχών με υπαιτιότητά του.

Περισσότερα σε Ειδήσεις