Θεσσαλονίκη:«Δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests», δηλώνει η μητέρα που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση σχολείου

Δηλώσεις σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε στη διοίκηση του σχολείου γιατί δεν επιτρέπεται στο παιδί της να κάνει μάθημα εάν δεν κάνει self test, έκανε η μητέρα από τη Θεσσαλονίκη .

«Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του» σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε, είπε πως είναι «κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες». «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self tests αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Κατάληψη στο σχολείο

Το εν λόγω σχολείο στη Θεσσαλονίκη τελεί υπό κατάληψη, ενώ η μητέρα δηλώνει πως ο νόμος δεν την υποχρεώνει να κάνει το τεστ το παιδί της για να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σημειώνεται πως στο σημείο επικράτησε ένταση καθώς οι πλειοψηφία των μαθητών προσήλθε για μάθημα, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε ένα λουκέτο.

Σύμφωνα με δηλώσεις μαθητή στην ΕΡΤ, περί τους 20 μαθητές αποφάσισαν να κάνουν την κατάληψη και εντός του κτιρίου είναι αυτή την ώρα ελάχιστα άτομα. Γονείς, που αντιτίθενται, επίσης, στα self test βρίσκονται στο σημείο και λένε στους μαθητές να μην δεχθούν να κάνουν τα τεστ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις