''Ένεση'' 5 εκατ. για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας με απόφαση Πέτσα

 

Με το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς  στον δήμο Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα, με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, το ποσό θα διατεθεί για την κατασκευή της γέφυρας Βλαχογιαννίου στον Δήμο Ελασσόνας (προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ) και για την αποκατάσταση της οδού Μεσοχώρι-Βλαχογιάννι-Βάρκος (προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ).

Έχουν προηγηθεί Υπουργικές Αποφάσεις του κ. Πέτσα για την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 1.250.000 ευρώ σε έξι Δήμους της Θεσσαλίας (Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας, Λαρισαίων, Παλαμά και Κιλελέρ), για την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών των σεισμοπαθών, ύψους 600 ευρώ, καθώς και την αντικατάσταση οικοσκευής, ύψους έως 6.000 ευρώ, στις περιοχές που επλήγησαν από το πρόσφατο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε σχετικά «Η άψογη συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, από την πρώτη στιγμή που επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές, έχει έμπρακτα αποτελέσματα. Το είπαμε και το κάναμε» προσέθεσε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις