Έγκλημα Μακρινίτσα: Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ  «υιοθετεί» το παιδί της οικογένειας

Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς ανακοίνωσε η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνοντας την «υιοθεσία» του μόλις 2,5 ετών παιδιού , το οποίο έμεινε χωρίς μητέρα μετά τη στυγερή δολοφονία που σημειώθηκε στη Μακρινίτσα, πριν από λίγες ημέρες.

Του Κώστα Παππά

Η Εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον παππού και την γιαγιά του παιδιού στο μεγάλωμά του . Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ θα καταβάλλει άμεσα το ποσό τον 10.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση προς τους χαροκαμένους γονείς της 28χρονης μητέρας και του 32χρονου θείου του παιδιού. Η Εταιρεία αναλαμβάνει επίσης την καταβολή του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως για τις ανάγκες του παιδιού μέχρι εκείνο να ενηλικιωθεί.

«Δεν θα μπορούσε το τραγικό γεγονός να αφήσει την Εταιρεία ασυγκίνητη»

Η τσιμεντοβιομηχανία εδρεύει  στο Βόλο για περίπου 100 χρόνια και δραστηριοποιείται και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς προς την τοπική κοινωνία όταν το καλούν  οι περιστάσεις. To kedenews.gr επικοινώνησε με την Διευθύντρια  Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κυρία Εύη Ιωαννίδου , η οποία δήλωσε τα εξής:  «Ο  Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ είναι στον Βόλο σχεδόν εκατό χρόνια. Είμαστε πραγματικά ένα μέρος της τοπικής κοινωνίας η πλειοψηφία αν όχι όλοι οι εργαζόμενοι μας στο εργοστάσιο του Βόλου είναι  από την περιοχή της Μαγνησίας , όποτε ένα τόσο τραγικό γεγονός δεν θα μπορούσε να αφήσει την Εταιρεία ασυγκίνητη. Επειδή λοιπόν συμβάλλουμε με πολλά μέσα στην κάλυψη πολλών αναγκών στην τοπική κοινωνία δεν θα μπορούσαμε να μην δείξουμε την απαραίτητη ευαισθησία και σε αυτή την περίπτωση. Ήταν ένα πραγματικό δράμα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και την περιοχή μας ».

Την απόφαση του Ομίλου της ΑΓΕΤ "Ηρακλής" χαιρέτισε το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο του Βόλου. «Για ακόμη μία φορά η ΑΓΕΤ Ηρακλής έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο. Για όσους γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η εταιρεία, στην οποία εργαζόμαστε, δεν ήταν έκπληξη η συγκεκριμένη απόφαση. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας που υπερβαίνει τα όρια της κοινωνικής ευθύνης, για αυτό και είναι τόσο σημαντική». Δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις