Κρήτη:Στο νοσοκομείο μεταφέρεται ένα ακόμη μέλος του δεξαμενόπλοιου HEROIC - Μεγάλη διασπορά στο πλήρωμα

Επιχείρηση για τη μεταφορά σε νοσοκομείο ενός ακόμη μέλους από το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου HEROIC, που βρίσκεται ανοικτά των Καλών Λιμένων, στήθηκε το μεσημέρι, ενώ ήδη  πολλά μέλη του έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορονοϊό. 

 

Σύμφωνα με το creta24,  πρόκειται για έναν 45χρονο Έλληνα γ’ μηχανικό, που παρουσίασε δύσπνοια και χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από το πλοίο σε νοσοκομείο.

Ήδη, 9 μέλη του πληρώματος, από τα 19 συνολικά, βρέθηκαν θετικά στον ιό, ανάμεσά τους και ο πλοίαρχος. Πρόκειται για 5 Έλληνες και 4 Φιλιππινέζους.

Υπενθυμίζεται πως το πλήρωμα υποβλήθηκε σε τεστ σήμερα από κλιμάκιο ιδιωτών γιατρών, μετά τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν το Σάββατο στο πλοίο.

Τα δύο πρώτα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά ήταν ο 59χρονος Έλληνας πρώτος μηχανικός του πλοίου, που μεταφέρθηκε – μετά από επιχείρηση που στήθηκε με αίτημα του πλοίαρχου- με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας στο νοσοκομείο Ρόδου και έναν 55χρονο Φιλιππινέζο, ο οποίος δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο πλοίο, πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις