Συμψηφισμός για το Πάσχα ανάμεσα σε Πρωθυπουργό και Αρχιεπίσκοπο

Ειδήσεις  έβγαλε η απογευματινή συνομιλία  του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος :"«Βρήκαμε μία λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα".

 

Του Κώστα Παππά

 

Πιο αναλυτικά ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό :  «Βρήκαμε μία λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον ναό. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε [στο χωριό] και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορωνοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στο χωριό

Ο Αρχιεπίσκοπος σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους εκτίμησε δεν θα έχουμε την δυνατότητα να πάμε το "Πάσχα στο χωριό", ενώ σε ό,τι αφορά την Μ.Παρασκευή ανέφερε ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τους ιερούς ναούς.

Συμφωνία για αλλαγή της ώρας της Ανάστασης;

Τη  ίδια στιγμή ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες αναφέρουν οτι Κυβέρνηση και Εκκλησία βρίσκονται σε συνεννόηση για την αλλαγή της ώρας της Ανάστασης καθώς με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν θα μπορούσε να γίνει η Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα όπως κάθε χρόνο.

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν την  συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί αύριο και οι αποφάσεις της αναμένονται με ενδιαφέρον.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις