Δ. Σαρηγιάννης: Αρνητικός σε μια μαζική έξοδο στα χωριά το Πάσχα

 

Δεν βοηθά μια μαζική έξοδος στα χωριά για Πάσχα, σύμφωνα με τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος εμφανίζεται επιφυλακτικός και ως προς το άνοιγμα της εστίασης πριν από τις 15 Μαΐου.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης : «Το μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως η πίεση στις ΜΕΘ, εμείς υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τις 25-28 του μήνα κοντά στις 890-900. Όλοι θα το θέλαμε, αλλά μία μαζική έξοδος το Πάσχα δεν βοηθά».

Μιλώντας στο OPEN ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο τι δείχνει το ιικό φορτίο στα λύματα και απάντησε στο εάν βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος.

Oσον αφορά στα κρούσματα τόνισε πως «Στην Αττική έχουμε μία αύξηση στο ιικό φορτίο, ίσως αυτό οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στα κορονοπάρτι. Την αύξηση αυτή θα τη δούμε και στα κρούσματα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, δεν θα είναι κάτι πολύ μεγάλο και θα μπορέσουμε να την αναχαιτίσουμε. Αυτό θα φανεί γύρω στις 25-26 του μήνα, που θα έχουμε μια μικρή αύξηση στην Αττική. Εδώ και μια εβδομάδα διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος» κατέληξε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις