Θεσσαλονίκη - Λιανεμπόριο: «Είμαστε σε τραγική κατάσταση, δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά»

Μεγάλο το πλήγμα στο λιανεμπόριο, παρά το άνοιγμα των καταστημάτων με click away, καταγγέλλει στο kedenews.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης

«Το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξει χωρίς τόσα εμπόδια για τους πολίτες», δηλώνει στο kedenews.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης. Το πλήγμα για τους καταστηματάρχες συνεχίζεται παρά το μερικό άνοιγμα με την μέθοδο του click away με τους εμπόρους του λιανεμπορίου να ζητάνε ελεύθερο άνοιγμα της αγοράς.

Ο κ. Φιλιππίδης τόνισε τη ανάγκη να αρθούν τα εμπόδια στα ψώνια των πολιτών ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα και η κατάσταση είναι υποτονική. «Όταν όλος ο κόσμος είναι έξω στην παραλία για περπάτημα δεν γίνεται να τον περιορίζουμε αναφορικά με την αγορά εφόσον ήδη κυκλοφορεί», προσθέτει ο κ. Φιλιππίδης.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το πιο πιθανό είναι για την Μεγάλη Εβδομάδα και την περίοδο του Πάσχα να εφαρμοστεί η μέθοδος του click in shop ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν πρόκειται για μια αποτελεσματική μέθοδο.

Η επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις προς τη κυβέρνηση οι καταστηματάρχες τις Θεσσαλονίκης κρέμασαν αφίσες στις εισόδους με το ερώτημα «Για πόσο ακόμη;». Μάλιστα, χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας το ελεύθερο άνοιγμα της αγοράς.

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Δεν θα ήθελα να επαναλάβω χιλιοειπωμένες και αποδεδειγμένες πλέον αναλύσεις για την μη συμμετοχή του λιανεμπορίου στην αύξηση του ιικού φορτίου στην Θεσσαλονίκη, διότι είναι πεπεισμένος και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας περί αυτού.

Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω για την δίκαια αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου (και όχι μόνο) της Θεσσαλονίκης για τις αποφάσεις που παίρνονται για την σωτηρία μας, τις οποίες δυστυχώς επί 5 συνεχόμενους μήνες τώρα, δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Παρ’ ότι έχουμε Άνοιξη, το εμπόριο της πόλης δυστυχώς βρίσκεται σε χειμερία νάρκη και δεν γνωρίζουμε αν είναι σε θέση να ξυπνήσει και πότε, στο σύνολό του. Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου καθημερινά μεγεθύνονται, με αποτέλεσμα να μην είναι αντιμετωπίσιμα.

Σας ζητούμε λοιπόν το άμεσο άνοιγμα της αγοράς με click in shop, χωρίς εμπόδια και διατυπώσεις, απλά με μια ενημέρωση «μετακίνηση για ψώνια στην αγορά».

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν όλοι (λοιμωξιολόγοι) ότι το να σωθεί ο πληθυσμός από την πανδημία (αν σωθεί με αυτές τις μεθόδους) αλλά να πεθάνει από άλλες αιτίες (εγκεφαλικό/καρδιακό/κατάθλιψη/αυτοκτονίες κ.λ.π.), το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Ο θάνατος είναι ένας και για όλα αυτά, όταν έρθει η ώρα θα αναζητηθούν ευθύνες.

Πραγματική οικονομία χωρίς εμπόριο δεν υπάρχει. Καλό είναι να γίνει αντιληπτό από όλους.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις