Κλειστά μόνο την Κυριακή του Πάσχα τα εμβολιαστικά κέντρα - Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39

Kανονικά θα συνεχισθεί και τις ημέρες του Πάσχα ο εμβολιασμός καθώς όπως αποφασίσθηκε τελικά τα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά μόνο την Κυριακή του Πάσχα.

Οι αρχικές ανακοινώσεις προέβλεπαν τετραήμερο «πάγωμα» της επιχείρησης «Ελευθερία», από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο, η κυβέρνηση άλλαξε στρατηγική και πλέον οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλες τις ημέρες πλην της Κυριακής.

Στο μεταξύ, με τροπολογία, που θα καταθέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στη Βουλή επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και πλέον θα μπορούν ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία αλλά και ιδιωτικά θεραπευτήρια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να πραγματοποιούν εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εχθές ο υπουργός Υγείας , μέχρι τον Μάιο ενδέχεται να έχουμε φτάσει τους 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τους 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ από τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού, ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν τα άτομα από 30 έως 39 ετών, αλλά μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

''Τη μία μέρα θα εγγραφούν στην πλατφόρμα και την άλλη θα εμβολιαστούν. Θα μπορέσουν φυσικά να εμβολιαστούν και αργότερα ο ηλικίες αυτές. Θα γίνονται εμβολιασμοί σε διαγνωστικά, σε θεραπευτήρια.

Θα εμβολιάζονται μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες και Σάββατα και Κυριακές με το αντίστοιχο αντίτιμο για τους εργαζόμενους'', τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις