Μ. Παγώνη: Aνάσταση με self test και διπλή μάσκα στην εκκλησία

Το βράδυ της Ανάστασης οι οικοδεσπότες αλλά και αυτοί που θα επισκεφτούν μια οικογένεια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να έχουν κάνει self test, ενώ όσοι πάνε εκκλησία Μεγάλη Παρασκευή ή Μεγάλο Σάββατο καλό είναι να φορούν διπλή μάσκα γιατί δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις ξεκαθάρισε η Ματίνα Παγώνη.

 

Eπιπλέον, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι η πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική τις τελευταίες μέρες είναι 89%, στη Θεσσαλονίκη 91% ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 87%.

«Οι τελευταίες εφημερίες συγκριτικά με τις προηγούμενες 3-4 βδομάδες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελάχιστη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ευχόμαστε να γίνει περισσότερο» επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε πως πριν από 3 βδομάδες ήταν σε αναμονή διασωληνωμένων σε νοσοκομεία γύρω στα 15-16 άτομα μέχρι να μπουν σε ΜΕΘ ενώ το Σαββατοκύριακο 3-5.

Η Ματίνα Παγώνη απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι για να αποκτηθεί η ανοσία. Υπενθύμισε ότι το 70% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι και πως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν έχουν προλάβει να κάνουν την δεύτερη δόση.

Αναφερόμενη στην ινδική μετάλλαξη επεσήμανε πως δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία. «Αυτό που έχουμε ως στοιχείο σήμερα είναι πως το πρώτο κρούσμα δεν είχε σχέση με ταξίδια, το άλλο είχε με το Ντουμπάι ενώ τα συμπτώματα και στα δυο περιστατικά είναι απλά. Το ψάχνουμε και εντός των ημερών νομίζω θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις