Αχαΐα: Οκτώ χρόνια φυλακής σε 58χρόνο που ασελγούσε στην ανήλικη κόρη του

Δύο χρόνια κράτησε ο δικαστικός αγώνας της οικογενείας ενάντια στον 58χρόνο πατέρα που κατηγορούταν για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να καταλήξει σε απόφαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων, για έναν 58χρονο από την Αχαΐα που κατηγορήθηκε από την κόρη του, ότι τη βίαζε και ασελγούσε σε βάρος της, στην ηλικία των 15 - 16 ετών.

Επρόκειτο για μια από τις υποθέσεις, όπου η δικαιοσύνη καλείται να βγάλει άκρη στηριζόμενη κυρίως σε προφορικές καταθέσεις, ελλείψει αντικειμενικών στοιχείων, με αποτέλεσμα η διαδικασία να είναι επίπονη και χρονοβόρα.

Η κατηγορία του βιασμού δεν αποδείχθηκε, αλλά το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 χρόνων για τα πλημμεληματικά αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και των απειλών σε βάρος των μελών της οικογένειάς τους, με αναστολή.

Στις καταθέσεις τους, τα μέλη της οικογένειας παρουσίασαν την εικόνα ενός πολύ βίαιου πατέρα με κτηνώδη συμπεριφορά, που χτυπούσε συνεχώς και ανηλεώς τη σύζυγο και τα παιδιά του για ασήμαντη αφορμή, ενώ η κόρη του τον κατηγόρησε και για ασελγείς πράξεις.

Στην κατάθεσή της στο ακροατήριο, η 20χρονη σήμερα κόρη επανέλαβε τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα της και επιπλέον, τον κατηγόρησε ότι την βίασε κατά φύση και παρά φύση, τουλάχιστον δέκα φορές από όταν ήταν σε ηλικία 15 - 16 ετών. Κατηγορία η οποία όμως, δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο και από την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε κατά την επίμαχη περίοδο.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Περισσότερα σε Ειδήσεις