Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη 103 ετών νίκησε τον κορονοϊό

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλευόταν για μια εβδομάδα στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και τελικά πήρε εξιτήριο νικώντας τον κορονοϊό

Η ηλικιωμένη αφού πήρε εξιτήριο, διακομίστηκε σε κέντρο αποκατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το voria, η ασθενής διακομίστηκε στις 22 Απριλίου στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» με ήπια συμπτώματα. Στο PCR τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί

Όπως ανέφερε ο θεράπων ιατρός της, πνευμονολόγος, επιμελητής α’ στο νοσοκομείο, Αθανάσιος Γουνίδης, η ακτινογραφία θώρακος της ασθενούς, η οποία δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα και δεν είχε εμβολιαστεί, έδειξε διηθήματα κορονοϊού στα πνευμόνια της.

«Στην αρχή είχε αυξημένες ανάγκες οξυγόνου. Δυσκολευόταν σε κάποια στιγμή να αναπνεύσει. Πλέον η κατάστασή της είναι σταθερή, έχει μικρές ανάγκες οξυγόνου. Για αυτό τη βγάζουμε και πηγαίνει πλέον σε κέντρο αποκατάστασης», ανέφερε ο γιατρός.

«Είναι ένα ευτυχές γεγονός, που ελπίζουμε να συνεχιστεί»

Όπως τόνισε, κατά τη νοσηλεία της καταλάβαινε τι γινόταν και ήταν τρομαγμένη, μα πλέον είναι χαρούμενη που βγαίνει από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της. Σύμφωνα με ό,τι ανέφερε ο κ. Γουνίδης στο ΜEGA, το νοσοκομείο έχει κληθεί να αντιμετωπίσει περιστατικά ασθενών άνω των 90 ετών, μα πρώτη φορά είχε ασθενή τέτοιας ηλικίας, που αντικειμενικά θεωρούνται κρίσιμα.

«Ιατρικά, είναι όλες οι περιπτώσεις δύσκολες, αλλά λογικό είναι να υπάρχουν μεγαλύτερες δυσκολίες όταν είναι 103 ετών. Όμως, όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και ήταν όλη η ομάδα COVID που ασχολήθηκε με το περιστατικό. Είναι ένα ευτυχές γεγονός, που ελπίζουμε να συνεχιστεί. Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, και εν μέσω Πάσχα, ότι όλοι μπορούν να το ξεπεράσουν, αλλά όλες οι ηλικίες πρέπει να προσέχουν», τόνισε ο γιατρός, φανερώνοντας τη μεγάλη χαρά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις