Βυζαντινές ψαλμωδίες στο Νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα» - Συγκινητικές στιγμές με ασθενείς covid

Στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», όπου νοσηλεύονται 60 ασθενείς με Covid, βρέθηκε η Βυζαντινή χορωδία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, η οποία έψαλλε χθες βράδυ βυζαντινές ψαλμωδίες για τους όλους εκείνους που δίνουν τη μεγάλη μάχη ενάντια στον ιό.

 

Οι σκηνές ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικές, καθώς από τα παράθυρα του νοσοκομείου παρακολούθησαν ασθενείς, που τις Άγιες αυτές ημέρες βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους και παλεύουν με τη θανατηφόρο νόσο.

Η Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και ο Διευθυντής του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Ηλίας Υφαντίδης, με τη λύρα του, βρέθηκαν κοντά τους, σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, ψάλλοντας θρησκευτικούς ύμνους.

Η πρωτοβουλία της κίνησης αυτής ανήκει στην αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου, Φωτεινή Βρύνα και τον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρο Μίχο που θέλησαν έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να χαρίσουν σε αυτούς τους ανθρώπους ελπίδα και αισιοδοξία. Σύμφωνα με το newsit.gr στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.Δ.Α Φωτεινή Βρύνα, ο διοικητής του Νοσοκομείου του Γ.Ν. Νίκαιας  Αναστάσιος Μύτογλου, ο επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας COVID  καθηγητής κ. Μπρούμας, στελέχη της διοίκησης του δήμου και εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις