Μεγάλο Σάββατο: Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα είναι από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του της Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σήμερα τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί. Ωστόσο, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 19:00 το απόγευμα ενώ το υπόλοιπο λιανεμπόριο μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ' αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ). Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ εξαιρούνται από το εν λόγω πλαίσιο.

Πως θα λειτουργήσουν από το Μεγάλο Σάββατο και μετά οι αρχαιολογικοί χώροι

Με την καλοκαιρία σύμμαχο αυτές τις μέρες οι περιπλανήσεις στους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους είναι δυνατή. Έτσι, σύμφωνα με το ΥΠΠΟ το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, οι ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με ωράριο 08:30-15:30.
  • Την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί.
  • Τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον ωράριο.
  • Την Τρίτη του Πάσχα, σε συνέχεια του ΦΕΚ 1732/Β/27-4-2021 σύμφωνα με το οποίο η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μεταφέρεται για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί.

Όπως σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, τα αρχαιολογικά μουσεία, μνημεία και σπήλαια εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου COVID-19.

Περισσότερα σε Ειδήσεις