Ρόδος: Σύλληψη αλλοδαπών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο της Ρόδου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης εισόδου, μεταφοράς και παράνομης διαμονής μεταναστών

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 29/04/2021, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για αποβιβασθέντες αλλοδαπούς, τα ως άνω στελέχη εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου 34χρονο αλλοδαπό ως οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος να επιβιβάζει από κοινού με 29χρονο αλλοδαπό τρεις ακόμη αλλοδαπούς στο ως άνω όχημα.

Ο 34χρονος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει τον έλεγχο, ενώ ο 29χρονος και οι έτεροι τρεις τράπηκαν σε φυγή σε δασώδη περιοχή, προς άγνωστη κατεύθυνση. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 34χρονος, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Από πραγματοποιηθείσες στην ευρύτερη περιοχή Θεολόγου – Σορώνης έρευνες, εντοπίστηκαν επιπροσθέτως πέντε (05) αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του 34χρονου, συνελήφθη έτερος αλλοδαπός, ενώ και οι δύο υπέδειξαν τον 29χρονο ως το άτομο από το οποίο λάμβαναν οδηγίες.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και επισταμένων ερευνών από στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κ.Λ. Ρόδου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 29χρονος αλλοδαπός, όπως επίσης και οι έτεροι τρεις που είχαν μέχρι στιγμής διαφύγει της σύλληψης. Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις