Τον Ιούνιο η κορύφωση των εμβολιασμών με ανοιχτή πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες

Τον Ιούνιο η κορύφωση με ανοιχτή πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες.

 

Μήνας-«σταθμός» θα είναι ο Ιούνιος για την εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης, καθώς περί τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, η επιχείρηση «Ελευθερία» θα βρίσκεται στην κορύφωσή της και θα μπορεί να εμβολιάζεται το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Έως τις 31/05 θα έχουν εμβολιαστεί 5 εκατ. πολίτες

Η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία έχει πλέον πατήσει «γκάζι» σήμερα θα ξεπεραστεί το «φράγμα» των 100.000 εμβολιασμών την ημέρα, εντός Μαΐου αναμένεται να έχουν διενεργηθεί 2,3 εκατ. εμβολιασμοί και στο τέλος Μαΐου θα έχουν φτάσει τα 5 εκατομμύρια, ανέφερε ο κ. Κικίλιας κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία της εκστρατείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ξεκινήσαμε προ μηνών από 50 εμβολιασμούς υγειονομικών την ημέρα και πλέον φθάνουμε τους 100.000, ενώ πλέον στη χώρα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα -τα οποία και αυξηθούν. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εντός των ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί και ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές.

Αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες 34-44 ετών

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας μπορεί να έχουν σταθεροποιηθεί και κάποιοι επιδημιολογικοί δείκτες να έχουν βελτιωθεί ωστόσο η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων ενεργών κρουσμάτων είναι τα 43 έτη. Είναι όπως υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας οι «μάχιμες» και «παραγωγικές» ηλικίες, ενώ μίλησε για αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες 34-44 ετών.

«Σας μιλώ για τις ενεργές ομάδες του πληθυσμού που κινούνται και δουλεύουν έρχονται σε επαφή με άλλους» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

«Είναι εμφανές ότι παρόλο που υπάρχει βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Είμαι υποχρεωμένος ως υπουργός Υγείας να συστήσω μεγάλη προσοχή στον τρόπο που διασφαλίζουμε τα βήματα ελευθερίας που μας παρέχονται από την Πολιτεία σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε την ανάγκη να υπάρχει η δέουσα προσοχή, με μάσκες, αποστάσεις και υγιεινή των χεριών ειδικά για τους κλειστούς χώρους.

Ο υπουργός υγείας ζήτησε να υπάρχει ειδική μέριμνα για χώρους όπως τα μαγαζιά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι «υπάρχει αναλογία εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Πάντα θα υπάρχουν και μη εμβολιασμένοι και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 3.201.212 εμβολιασμοί (+64.421 την 04/05/2021).

Παράλληλα, έχουν γίνει 2.214.660 εμβολιασμοί 1ης δόσης (+23.200 την 04/05/2021), ενώ και με τις δύο δόσεις έχουν πραγματοποιηθεί 986.552 εμβολιασμοί (+41.221 την 04/05/2021).

Περισσότερα σε Ειδήσεις