Μαζική συμμετοχή στην απεργία - Μποτιλιάρισμα σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας

Kίνηση και μποτιλιάρισμα παρουσιάζουν αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας λόγω της απεργίας των ΜΜΜ στο πλαίσιο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης για την Πρωτομαγιά, στην οποία συμμετέχουν μαζικά πολλοί φορείς και Συνδικάτα.

Έντονη κίνηση παρατηρείται στους παρακάτω δρόμους:

  • Κηφισίας
  • Μεσογείων
  • Λεωφόρο Κηφισού
  • Βασιλίσσης Σοφίας
  • Συγγρού
  • Σταδίου

Κλειστή είναι η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Ένταση και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση επικράτησε πριν λίγο στο κέντρο της Αθήνας, στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι. Στα Προπύλαια μικρή ομάδα εκτόξευσε μολότοφ κατά των ΜΑΤ, ενώ η ένταση συνεχίστηκε μέχρι την Ακαδημίας, τη Σόλωνος και τη Ζωοδόχου Πηγής.

kinisi-troxaia

Οι εργαζόμενοι στις Συγκοινωνίες δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας από το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Εκατοντάδες άτομα με το ΠΑΜΕ  συγκεντρωθηκαν έξω από τη Βουλή με σύνθημα «κάτω τα χέρια από το 8ωρο» ενώ αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.

«Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» , επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια: Στην κατάργηση του 8ώρου, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους, στην μεταφορά των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ και την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας, στις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών)», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δεμένα είναι σήμερα και τα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σήμερα 6 Μαΐου.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στηρίζει ανεπιφύλακτα την 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών Σωματείων της Ομοσπονδίας. Ακόμη, κάλεσε όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Αποτίουμε και φέτος φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην ημέρα που ταυτίζεται και είναι συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων, την Εργατική Πρωτομαγιά», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Χαλάς και συμπλήρωσε: «Όλοι οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις