Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών το καλοκαίρι

Από τέλος Μαΐου όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-44, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Για τα παιδιά, για τα οποία στον Καναδά εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer, για τις ηλικίες 12-15 ετών, ο κ. Κικίλιας είπε στον ΣΚΑΪ, ότι εφόσον εγκριθεί και στην Ευρώπη θα προχωρήσουμε και σε εμβολιασμούς στα παιδιά. Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Σεπτέμβριο τα παιδιά να πάνε εμβολιασμένα στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών είχε ανοίξει για τους 30-39 και 40-44, μόνο με την επιλογή του εμβολίου της AstraZeneca. Από τέλος Μαΐου, ακόμα και αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να κλείσει ραντεβού και για τα υπόλοιπα εμβόλια που έχει προμηθευτεί η χώρα μας -δηλαδή της Pfizer, της Moderna και της Johnson&Johnson-, ανάλογα με το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο κλείνει το ραντεβού.

Βεβαίως έχει σημασία και πότε θα παίρνουν ραντεβού. Δηλαδή αν θα παίρνουν ραντεβού εμβολίου αμέσως την επόμενη μέρα ή ένα μήνα αργότερα.

«Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια», ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες (άνω των 18 ετών), τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για εμβολιασμό παιδιών στην Ελλάδα πριν τον Σεπτέμβριο

Για τα παιδιά, για τα οποία στον Καναδά εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer, για τις ηλικίες 12-15 ετών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι εφόσον εγκριθεί και στην Ευρώπη θα προχωρήσουμε και σε εμβολιασμούς στα παιδιά. Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Σεπτέμβριο τα παιδιά να πάνε εμβολιασμένα στο σχολείο.

«Τρέχουν οι εξελίξεις. Συνεδριάζει αυτές τις ημέρες ο ΕΜΑ και εξετάζει με αίτημα μίας εταιρίας της Pfizer τον εμβολιασμό των παιδιών - εφήβων 12-15. Η Pfizer εμβολίαζε από 16 και πάνω. Συζητείται στην ευρώπη, σιγά-σιγά προχωράμε σε μεγαλύτερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας», είπε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις