Άγιος Νικόλαος - Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προς αντιμετώπιση το ζήτημα της υποστελέχωσης

Κατά την επίσκεψη του στον Άγιο Νικόλαο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει η αντιμετώπιση του θέματος της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι η υποστελέχωση έχει αφήσει ένα αποτύπωμα στη δυνατότητα των Δήμων να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών και πως αυτό είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

«Η αντιμετώπιση δεν θα εξαντληθεί στο πλαίσιο μόνο της κινητικότητας αλλά και στο πλαίσιο ενός προγραμματισμού προσλήψεων, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι δημοτικοί άρχοντες προκειμένου να φέρνουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Πέτσας είχε επαφές με δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη, με τους οποίους συζήτησε θέματα της αυτοδιοίκησης. Στο επίκεντρο τέθηκε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι θα βοηθήσει να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στους Δήμους και να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών.

«Κάνοντας χρήση των χρημάτων που είναι διαθέσιμα στο πρόγραμμα αλλά και τις χρηματοδοτήσεις και τις συνέργειες από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, μπορούμε να προχωρήσουμε στην ικανοποίηση μεγάλου ποσού των αιτημάτων για έργα, που έχουν υποβάλει ήδη οι δήμοι. Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, μέχρι έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό ή ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση ή και τις αστικές αναπλάσεις» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, που αύριο θα συνεχίσει τις επαφές στο Ρέθυμνο και την Κυριακή στα Χανιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις