Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο συνεργός της 36χρόνης που έστησε την απαγωγή της

Συνελήφθη ο 30χρόνος συνεργός της 36χρόνης γυναίκας που φέρεται να σκηνοθέτησε την απαγωγή της με σκοπό να ζητήσει λύτρα από τη θεία και τον ξάδερφο της

Ο φερόμενος ως συνεργός της γυναίκας εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Κατασχέθηκαν ένα ψεύτικο πιστόλι και μία κάρτα sim, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν - σύμφωνα με την αστυνομία - στο πλαίσιο της παράνομης δράσης των δύο, καθώς επίσης μία τραπεζική κάρτα της 36χρονης και χρηματικό ποσό που αποτελεί μέρος των χρημάτων που έλαβε ο συλληφθείς, από την πράξη της εκβίασης.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως ο 30χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά το προηγούμενο 24ωρο με τη θεία και το ξάδερφο της 36χρόνης, ζητώντας λύτρα ύψους 3.000 ευρώ για να αφήσει ελεύθερη την σύντροφό του. Αν δεν του κατέβαλλαν τα λύτρα ο ξάδερφος και η θεία της γυναίκας απειλούσε πως θα της κάνει κακό.

Η θεία και ο γιος της απευθύνθηκαν στην αστυνομία καταγγέλλοντας το συμβάν και αμέσως ξεκίνησε έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκε η 36χρονη να ταξιδεύει με υπεραστικό λεωφορείο από Σέρρες προς Θεσσαλονίκη. Τότε αποκαλύφθηκε από τις αρχές πως η γυναίκα δεν υπήρξε θύμα αρπαγής αλλά επρόκειτο για στημένη απαγωγή με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τα συγγενικά της πρόσωπα.

Η 36χρονη συνελήφθη στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής - Προσωπικής Ελευθερίας και Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Τμήματος Τροχαίας Σερρών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις