Δ. Θεσσαλονίκης: Με αναισθητικό η επιστροφή των άγριων ζώων στη φύση

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αγοράσει αναισθητικό όπλο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί, σε συνεργασία με την αστυνομία, για τη νάρκωση τυχόν αγριογούρουνων και τη μεταφορά τους στον φυσικό χώρο τους στο δάσος του Σέιχ Σου, όπως δήλωσε  ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.

Αφορμή η...βραδυνή βόλτα των άγριων ζώων καταμεσής του κέντρου πόλης, τις βραδυνές ώρες, με video που δείχνουν το πρωτοφανές γεγονός να προκαλούν έκπληξη και θαυμασμό στο διαδίκτυο.

Στο μεταξύ οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης εξετάζουν τα βίντεο αγριογούρουνου που εθεάθη και πάλι τα ξημερώματα να κάνει βόλτες στα Λαδάδικα και το λιμάνι. «Το πιο πιθανό να είναι το ίδιο που είδαμε και στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων συνεχώς αυξάνεται. Προφανώς δεν μπορούν να βρουν τροφή και κατεβαίνουν προς την πόλη. Έχουμε κινηθεί ως Δήμος να πάρουμε αναισθητικό όπλο, να το χρησιμοποιήσουμε με την άδεια και τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να το ναρκώσουμε και να το οδηγήσουμε στο φυσικό του περιβάλλον» είπε ο κ. Δημητριάδης.

Να αποφύγουν να πλησιάσουν και να ταΐσουν τα αγριογούρουνα, να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς (δασαρχείο, αστυνομία, δήμο) συστήνει προς τους πολίτες η κτηνίατρος και μέλος της «Δράσης για την Αγρια Ζωή», Σοφία Προύσαλη. Με αυτόν τον τρόπο δίδεται και η πιθανότερη εξήγηση για το πρωτοφανές θέαμα. «Τους δίνουν από γαριδάκια και ψωμί έως οτιδήποτε άλλο, που σίγουρα δεν είναι κατάλληλη τροφή. Επίσης, πιστεύουν τα ζώα ότι βρίσκουν τροφή και παραμένουν στον χώρο που δεν είναι το φυσικό τους περιβάλλον».

Τέλος, η σπάνια αυτή δραστηριότητα των άγριων ζώων μέσα στον αστικό ιστό αποδίδεται και στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτή φέρνει ελάχιστη κίνηση στον περιφερειακό του Σέιχ Σου, επιτρέποντας στα ζώα να διασχίσουν εύκολα το δρόμο και να φτάσουν στον αστικό ιστό.

Περισσότερα σε Ειδήσεις