Ισραήλ: Χωρίς τέλος η αιματοχυσία, επίθεση με πύραυλο στα σύνορα

Συνεχίζονται και σήμερα οι αιματηρές συγκρούσεις στο Ισραήλ...η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε σήμερα το πρωί με επίθεση πυραύλου από τη Γάζα, ο οποίος χτύπησε τζιπ κοντά στα σύνορα, προκαλώντας το θάνατο ενός και τον βαρύ τραυματισμό δύο...

Συγκλονίζει το βίντεο που ακολουθεί και δημοσιεύτηκε από την Ισλαμική Τζιχάντ της Παλαιστίνης:

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι επιθέσεις σε εδάφη του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από δυο ημέρες, με αφορμή τα επεισόδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η εκτόξευση του πυραύλου αποτέλεσε την απάντηση στον τραγικό θάνατο που βρήκαν τα ξημερώματα ένας πατέρας με την κόρη του, σε αυτοκίνητο στην πόλη Λοντ του Ισραήλ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλοι εννέα άνθρωποι που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, μετά από τις χθεσινές επιθέσεις της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στο Τελ Αβίβ και σε περιοχές του κεντρικού Ισραήλ. Οι περισσότεροι (τέσσερις) νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Χολόν, μετά το «χτύπημα» που δέχτηκε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν. Ανάμεσά τους, βρίσκεται κι ένα πεντάχρονο κορίτσι.

Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι ανέφεραν πως οι Ισραηλινοί πραγματοποιήσαν αεροπορική επίθεση σε περιοχή στα βόρεια της Λωρίδας, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Συνολικά, το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης κάνει λόγο για 43 νεκρούς, με τους 13 εξ αυτών να είναι παιδιά, ενώ υπάρχουν και 269 τραυματίες.

Η διεθνής κοινότητα κάλεσε σε αποκλιμάκωση μπροστά σε αυτή την ανάφλεξη της βίας, τη χειρότερη εδώ και χρόνια ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και τη Χαμάς. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκ νέου εκτάκτως σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Περισσότερα σε Ειδήσεις