Στο ...τραπέζι η προμήθεια των self test από τα σούπερ μάρκετ - Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

Η προμήθεια των self test από τα σούπερ μάρκετ έχει πέσει στο ...τραπέζι και αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να τα αγοράζουν. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, θα δημιουργηθεί ένα «περίπτερο» εντός των σούπερ μάρκετ, όπου η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι ίδια με εκείνη που γίνεται στα φαρμακεία. Έτσι, ο πολίτης με το ΑΜΚΑ του θα απευθύνεται στον υπάλληλο ο οποίος θα καταχωρεί τα στοιχεία του και θα μπορεί να προμηθεύεται το δωρεάν self test για τη μετάβαση στην εργασία του. Σημειώνεται ότι η προμήθεια δεν θα γίνεται στο ταμείο των σούπερ μάρκετ αλλά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, θα εφαρμοστεί πιθανότατα μέχρι τέλος του μήνα.

Σχολιάζοντας την πληροφορία στον «αέρα» της πρωινής ενημερωτικής του ΑΝΤ1, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισήμανε ότι «τώρα αυτό δεν έχει ανακοινωθεί, είναι μια πληροφορία αλλά δεν είναι ότι αύριο θα τα πάρουμε».

Κύκλοι προσκείμενοι στα σούπερ μάρκετ εμφανίζονται επιφυλακτικοί, λέγοντας πως πρόκειται για ένα απαιτητικό project που φαίνεται να ενέχει αρκετές δυσκολίες τόσο αναφορικά με την τροφοδοσία των καταστημάτων όσο και με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών καταστημάτων με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Κάποιοι προβληματίζονται έντονα και για τα προσωπικά δεδομένα που καλούνται να διαχειριστούν, υπογραμμίζοντας πως είναι ένα λεπτό ζήτημα που χρειάζεται να διευκρινισθεί, ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με την επάρκεια του προϊόντος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εάν θα εμπλακούν ή όχι τα σούπερ μάρκετ στη διανομή των self test. Κυβερνητικές πηγές τοποθετούν τις οριστικές αποφάσεις εντός των επόμενων 24ώρων, επισημαίνοντας πως σύντομα θα υπάρξει και σχετική υπουργική απόφαση, όπου θα αναλύονται οι λεπτομέρειες του σχεδίου. Η αίσθηση που μεταφέρουν τα εμπλεκόμενα μέρη είναι πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το εγχείρημα - εφόσον προχωρήσει- να ενεργοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις